Aφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με Μαρία Ναυπλιώτου και Γιάννη Στάνκογλου
Aφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με τίτλο «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…» σε μουσική επιμέλεια του φίλου και συνεργάτη της Μελίνας, Σταύρου Ξαρχάκου και με πρωταγωνιστές τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Γιάννη Στάνκογλου θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 7 και στις 8 Σεπτεμβρίου. Μέσα από πολλές συνεντεύξεις και κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα, […]

Μέσα από πολλές συνεντεύξεις και κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα, από τη δεκαετία του ’50 μέχρι τις αρχές του ’90 στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης αναφέρει για την παράσταση: «είναι να δοθεί η ευκαιρία στη Μαρία Ναυπλιώτου να μη μιμηθεί τη Μελίνα, αλλά να μιλήσει με τον αυθεντικό λόγο της ίδιας, ερμηνεύοντας με γνησιότητα κανονικά ένα ρόλο» και συμπληρώνει «Είναι πολύ εύκολο και βαρετό να επαναλάβεις τα στερεότυπα και τις ετικέτες, ώστε να συγκινήσεις ακούραστα το κοινό. Όπως και είναι αφελές, όσο και κακόγουστο, να θελήσεις να μιμηθείς τα επιφανειακά γνωρίσματα ενός πρόσωπου. Και μάλιστα ενός προσώπου, όπως η Μελίνα, που το πρώτο που τη διέκρινε ήταν το καλό γούστο. Σε όλες τις εκδηλώσεις, τόσο της ζωής όσο και της τέχνης της».

Δείτε το video
Πρόκειται για μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της πορείας της Μελίνας Μερκούρη μέσα από τραγούδια, θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους, αλλά και μέσα από τη σχέση της με σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής ζωής του 20ού αιώνα.
«Θέλουμε να προσπαθήσουμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε να κάνουμε ένα θέαμα που να μας μεταφέρει τη φωνή και το πάθος της Μελίνας και να μας θυμίσει με χαμόγελο αυτή τη σπουδαία γυναίκα» ανέφερε μεταξύ άλλων η Σοφία Σπυράτου, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.
Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη κι ένα σύνολο 12 χορευτών. Τα τραγούδια της Μελίνας ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σαΐα.
Στο Ηρώδειο οι τιμές είναι: 15 €, 25 €, 45 €, 65 €, 90 €
Ώρα έναρξης: 21.00
Έναρξη Προπώλησης: 25 Ιουνίου
Πληροφορίες: 210 8840 600
Την παρτάσταση συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton.
Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στις 24 Αυγούστου στις Πρέσπες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Πρέσπεια».
- Καιρός: Εκδηλώθηκε παγετός στη Βόρεια Ελλάδα – Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες την Κυριακή
- Το άρωμα του χρόνου – Πώς ο καπνός των τελετών έγινε μνήμη στο δέρμα
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά σε αποθήκες εργοστασίου στου Ρέντη
- Το πρώτο καλάθι του Μόντε Μόρις με τη φανέλα του Ολυμπιακού (vids)
- Πάτρα: Συνελήφθη για απάτες μέλος συμμορίας – Λεία άνω των 120.000 ευρώ – Ενεχυροδανειστήρια στο κόλπο
- Greek PM Highlights Budget, Tax Cuts and Reforms in Year-End Message
- ΗΠΑ: Τρομακτικό βίντεο – Ριπές ανέμων ανατρέπουν νταλίκες σε αυτοκινητόδρομους
- Σεισμική αλλαγή στο αφρικανικό ποδόσφαιρο: Το CAN ανά τετραετία και νέα Λίγκα των Εθνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/POSTER-copy-3-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442