Έρευνα των γερμανικών αρχών για δωροδοκία σε συμβάσεις ελληνικών υποβρυχίων
Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες αυτήν την εβδομάδα σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp, καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατ. ευρώ σε σχέση με συμβάσεις για εξοπλισμό ελληνικών υποβρυχίων και για φοροδιαφυγή.
Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες αυτήν την εβδομάδα σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp, καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία σε σχέση με συμβάσεις για εξοπλισμό ελληνικών υποβρυχίων, δήλωσε εκπρόσωπος του κρατικού εισαγγελέα στη Βρέμη, το Σάββατο.
Στην Αtlas Electronic, κοινή εταιρεία των δυο ομίλων και την Rheinmetall Defence Electronics έγιναν έρευνες, καθώς θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ και για φοροδιαφυγή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.
H ΕΑDS και ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν την έρευνα στην κοινή εταιρεία τους, την οποία αγόρασαν από την ΒΑΕ Systems. Η Rheinmetall δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung, αρνείται τις κατηγορίες.
ΑΠΕ/Reuters
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442