Σπάει τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στην Ρόδο
Ούτε …καρφίτσα δεν πέφτει στα ξενοδοχεία της Ρόδου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι εφέτος θα είναι αν όχι η καλύτερη σίγουρα μία από τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό του νησιού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της μεγάλης αύξησης των ρώσων τουριστών, που πλέον είναι στη δεύτερη θέση μετά τους βρετανούς και μπροστά από τους γερμανούς.
Ούτε …καρφίτσα δεν πέφτει στα ξενοδοχεία της Ρόδου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι εφέτος θα είναι αν όχι η καλύτερη σίγουρα μία από τις καλύτερες χρονιές για τον τουρισμό του νησιού.
Και ο Ιούλιος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ήταν πράγματι ιδιαίτερα καλός μήνας, αφού η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπέρασε το 9% κινούμενη στους αντίστοιχους ρυθμούς των προηγούμενων μηνών.
Πάντως, παρά την αυξημένη έλευση τουριστών στο νησί την ιπποτών, η αγοραστική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποτονική, δημιουργώντας προβληματισμών στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.
Ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση 9,2% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 378.380 άτομα, έναντι 346.493 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Σημειώθηκε δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 31.887 ατόμων.
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία. καταγράφοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 57,54%, ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι, πέραν της ρωσικής, οι περισσότερες αγορές σημειώνουν αύξηση.
Τον μήνα που πέρασε, πρώτη δύναμη στην τουριστική κίνηση αναδείχτηκε η Αγγλία, ενώ στη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καθιερώνεται η Ρωσία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση.
Ζάκυνθος: Αύξηση 13%
Αύξηση 12,8% παρουσιάζουν οι αφίξεις από τις πτήσεις τσάρτερ τον Ιούλιο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει καταγράψει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Αναλυτικά, τον Ιούλιο αφίχθησαν 13.420 περισσότεροι τουρίστες απ’ ό,τι τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο προσγειώθηκαν 690 αεροσκάφη που μετέφεραν 118.397 επιβάτες, ενώ τον Ιούλιο του 2012 είχαν αντίστοιχα προσγειωθεί 620 αεροσκάφη με 104.977 επιβάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442