Το επόμενο βήμα είναι η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, λέει ο Γ.Στουρνάρας
Οι ΔΕΚΟ είναι οι επόμενες στη «σειρά» για αναδιάρθρωση, όπως λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας είτε για αποκρατικοποιήσεις, είτε για συρρίκνωση είτε για συγχωνεύσεις. Ο κ. Στουρνάρας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην πρόσφατη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, λεγοντας ότι ο κ. Σόιμπλε είναι «παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης».
Οι ΔΕΚΟ είναι οι επόμενες στη «σειρά» για αναδιάρθρωση, όπως λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μιλώντας είτε για αποκρατικοποιήσεις, είτε για συρρίκνωση είτε για συγχωνεύσεις.
«Αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να τελειώσει το πρόγραμμα με θετικό πρόσημο, θα πρέπει πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα να είναι η μεγάλη αναδιάρθρωση δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και του δημοσίου τομέα», σημειώνει.
«Εταιρείες που σήμερα δεν είναι βιώσιμες, που είναι ζημιογόνες και κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για να τις καταστήσουμε βιώσιμες- είτε αυτά λέγονται αποκρατικοποιήσεις, είτε συρρίκνωση και προσαρμογή του μεγέθους τους, είτε συγχωνεύσεις», προσθέτει.
Ο κ. Στουρνάρας υπεραμύνεται των δράσεων για τη φοροδιαφυγή και τονίζει πως έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ υψηλότερες είναι οι προσημειώσεις.
Για τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέει πως «είναι ένα παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης».
«Όσο με αφορά την Ελλάδα, πιστεύω ότι του έχω αλλάξει την άποψη που είχε. Δεν θέλω να ξέρετε τι μου ελέχθη πέρσι τον Ιούλιο, όταν πήγα για πρώτη φορά στο Eurogroup, τι μου έλεγε ο Σόιμπλε και τι μου λέει τώρα. Αυτά θα τα γράψω σε ένα βιβλίο όταν έρθει η ώρα», επισημαίνει.
Ερωτηθείς αν μετανιώνει που ανέλαβε τη θέση, λέει ότι «έχω πολλούς φίλους, μην κοιτάτε τι λένε δημόσια. Είναι ένα απομεινάρι του παλιού πολιτικού συστήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να πιέσει την Τεχεράνη
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442