Με απώλειες 1,17% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε την Πέμπτη η χρηματιστηριακή αγορά, με τις απώλειες, που ενδοσυνεδριακά έφθαναν στο 3,62%, να περιορίζονται προς το τέλος των συναλλαγών. Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό η μεγάλη πτώση της Εθνικής, ενώ την αγορά στήριξαν οι μετοχές της Alpha Bank, του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 826,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,17%.
Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε την Πέμπτη η χρηματιστηριακή αγορά, με τις απώλειες, που ενδοσυνεδριακά έφθαναν στο 3,62%, να περιορίζονται προς το τέλος των συναλλαγών.
Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό η μεγάλη πτώση της Εθνικής, ενώ την αγορά στήριξαν οι μετοχές της Alpha Bank, του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 826,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,17%.
Ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και 3,62%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 806,26 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,30 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,28%.
Η μετοχή της Εθνικής, σημείωσε μεγάλες απώλειες 24,37%, στα 2,39 ευρώ, υπό το βάρος των 2.274.125.874 νέων κοινών μετοχών της τράπεζας οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η διαπραγμάτευση των οποίων ξεκίνησε σήμερα.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τα 2,22 ευρώ, όταν σημείωνε πτώση έως και 29,75%.
Επίσης από σήμερα ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση των 245.779.626 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (warrants), τα οποία κατέγραψαν μεγάλες απώλειες 79,65%, κλείνοντας στα 1,39 ευρώ, από τα 6,83 ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχωρούσαν έως και 93,85%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (+7,05%), του ΟΤΕ (+%,75%), των ΕΛΠΕ (+5,06%), της Βιοχάλκο (+3,68%), της Ελλάκτωρ (+3,41%) και της ΕΧΑΕ (+3,37%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-24,37%), της Πειραιώς (-9,02%), της Ιντραλότ (-4,49%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-1,40%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+5,75%), του Πετρελαίου (+2,69%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,61%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-12,62%), και της Τεχνολογίας (-1,97%).
Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 68 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +25,80%, Medicon +20,00%, SATO +19,79% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +19,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης (κ) -28,43%, Εθνική -24,37%, Γαλαξίδι -19,28% και Γιουρομπρόκερς -18,75%.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας