Michelin: Θα επιστρέψουμε στη Formula 1 εάν…
Οι ισχύοντες κανονισμοί για τα ελαστικά είναι αυτοί που αποθαρρύνουν τη Michelin να επιστρέψει στη Formula 1. Αν αλλάξουν τα δεδομένα δεν θα έλεγε όχι, υπογράμμισε στέλεχός της.
Η Michelin δεν αρνήθηκε, ούτε διέψευσε τις φήμες ότι προετοιμάζεται να επιστρέψει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών. Απλώς ξεκαθάρισε τη στάση της.
Εκτός από τις διάφορες φήμες που διαρρέουν, την υποψηφιότητα της γαλλικής εταιρείας για επιστροφή στη Formula 1, υπαινίχθηκε και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.
O Pascal Couasnon, επικεφαλής της Michelin σε θέματα ανταγωνισμού, δήλωσε μεν ότι στην παρούσα φάση και με την ισχύουσα κατάσταση δεν υπάρχει σκέψη για επιστροφή στη Formula 1. Αν όμως, άλλαζαν κάποιοι κανονισμοί, θα άλλαζε στάση και η εταιρεία, διευκρίνισε.
«Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τις προτάσεις μας ώστε να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τύπο των ελαστικών, στον τρόπο προβολής, στη σωστή αναλογία θεάματος και ανταγωνισμού. Ένα παράδειγμα είναι η διάμετρος των ελαστικών. Οι 13 ίντσες που ισχύουν τώρα δεν μας ενδιαφέρουν. Οι 18 ίντσες είναι κάτι πολύ διαφορετικό».
Ο P. Couasnon δήλωσε αντίθετος και στον «πράσινο» χαρακτήρα που τείνει να πάρει η Formula 1. «Ένα ελαστικό που αντέχει μόλις επτά γύρους δεν μπορεί να έχει σχέση με τη Formula 1, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί οικολογικό», επισήμανε.
Καταλήγοντας ο P. Couasnon ήταν ξεκάθαρος. «Θα επιστρέψουμε στη Formula 1 όταν θα υπάρχουν έξυπνοι βιώσιμοι κανονισμοί για τα ελαστικά. Δεν αρκεί να επιστρέψουμε ως ‘σωτήρες’ του αθλήματος. Αν υπάρχει κάποιος διαφορετικός τρόπος να επιστρέψουμε τότε θα μπορούσαμε να πούμε ‘γιατί όχι;’».
auto.in.gr
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442