Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έλενα Ακρίτα: class, στιλ και χιούμορ σε απίστευτες δόσεις!

Έλενα Ακρίτα: class, στιλ και χιούμορ σε απίστευτες δόσεις!

Η Ελένη Ακρίτα, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μεταφράστρια και πολύ επιτυχημένη σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Πόσο καλά τη γνωρίζετε; Όταν πρωτοείδα την κα Ελένη Ακρίτα στην τηλεόραση, μου έκαναν εντύπωση τα εξής: το καθάριο γαλάζιο βλέμμα της και η λευκή επιδερμίδα της, πλαισιωμένα από κατάξανθα μαλλιά, αυτά όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση […]

Η Ελένη Ακρίτα, δημοσιογράφος και συγγραφέας, μεταφράστρια και πολύ επιτυχημένη σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Πόσο καλά τη γνωρίζετε;
Όταν πρωτοείδα την κα Ελένη Ακρίτα στην τηλεόραση, μου έκαναν εντύπωση τα εξής: το καθάριο γαλάζιο βλέμμα της και η λευκή επιδερμίδα της, πλαισιωμένα από κατάξανθα μαλλιά, αυτά όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση και κατά δεύτερο η άρθρωση ενός καθάριου λόγου, με πολύ καλά ελληνικά, αλλά και μια γραφή με σπιρτάδα πνευματικής κουλτούρας εντυπωσιακής και απίστευτου χούμορ!

Ε αυτό ήταν! Έγινε ίσως το μόνο τηλεοπτικό πρόσωπο, που σε κάθε εμφάνισή του στο γυαλί ήταν το πιο λαμπρό γεγονός της ημέρας, το οποίο διατυμπάνιζα από το πρωί σε όλους:


Η Έλενα Ακρίτα είναι Κύπρια στην καταγωγή και γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου του 1955.
Κατάγεται από λογοτεχνικό-πολιτικό τζάκι αφού ο πατέρας της, Λουκής Ακρίτας ήταν από τους διακεκριμένους πεζογράφους και θεατρικούς συγγραφείς, από την πόλη Μόρφου της Κύπρου και της Σύλβας Ακρίτα, της πρώτης γυναίκας βουλευτή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Συμβουλίου Ευρώπης και Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αασφάλισης..


Εργάστηκε στον Τύπο, ως δημοσιογράφος, στο περιοδικό «Tαχυδρόμος», με απίθανα χιουμοριστικά κείμενα και στις εφημερίδες: «Το Bήμα», «Έθνος», «Έθνος της Kυριακής», «Eιδήσεις» και «Τα Nέα».
Πέρασμα έκανε και από το ραδιόφωνο, όπως: «EPΑ1», «Αθήνα 9.84», «Flash» και ΑΝΤ1.

Τηλεοπτικές εκπομπές
«Πινγκ Πονγκ»
«Kορώνα Γράμματα» ένα τηλεπαιχνίδι
«Kυριακάτικα» (μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα)
«Όταν θυμάσαι χαίρεσαι»
«Φώτα πορείας» (ενημερωτική ΝΕΤ)


«O πιο αδύναμος κρίκος» το διάσημο τηλεπαιχνίδι για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.
Το τηλεπαιχνίδι μεταδόθηκε σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου και έφτασε και στη χώρα μας, όπου κατάφερε όχι μόνο να απογειώσει την τηλεθέαση, αλλά και να γίνει σλόγκαν, που ακούγεται ακόμα και σήμερα από στόμα σε στόμα. Εννιά παίκτες ανταγωνίζονταν κόντρα στο χρόνο. Εννιά γύροι γρήγορων ερωτήσεων έθεταν σε δοκιμασία τους παίκτες. Κάθε σωστή απάντηση κέρδιζε, ενώ κάθε λάθος κόστιζε ακριβά. Συναρπαστικό, σκληρό και γρήγορο, το παιχνίδι ακροβατούσε στα όρια της πιο λεπτής ισορροπίας. Η Έλενα Ακρίτα, στο ρόλο του πιο αυστηρού κριτή, απομάκρυνε τον ηττημένο παίκτη της αλυσίδας με τη χαρακτηριστική φράση: «Λυπάμαι πολύ. Είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος».


Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑΣ

Έγραψε ιστορία στις ελληνικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, με δύο σούπερ επιτυχίες:

«Βέρα στο Δεξί» 2004-2007
Με 623 επεισόδια.
Trivia: Ο ρόλος του «Άγγελου Αντύπα» λέγεται πως είχε αρχικά προταθεί στο Νίκο Σεργιανόπουλο, μα κατόπιν άρνησής του, τον ανέλαβε ο Δάνης Κατρανίδης. Η σειρά αυτή, ήταν η αφετηρία για τη δημιουργία επιτυχημένων καθημερινών σειρών του Mega, που μέχρι τότε, υπήρχε η «παντοκρατορία» του Φώσκολου με τη «Λάμψη» και την «Καλημέρα Ζωή» στην απογευματινή ζώνη.

«Τα Μυστικά της Εδέμ». 2008-2011
Με 625 επεισόδια
Trivia: Ο 1ος κύκλος ολοκληρώθηκε σε 199 επεισόδια. Ο 2ος κύκλος ξεκίνησε με μια τηλεταινία στις 20 Σεπτεμβρίου 2009, συνέχισε με το 1ο επεισόδιο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου 2010, σε 197 επεισόδια. Ο 3ος κύκλος ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 με τα δύο πρώτα επεισόδια σε μορφή τηλεταινίας και ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου 2011 σε 181 επεισόδια.
Τα τελευταία δύο επεισόδια της 3ης σαιζόν προβλήθηκαν σε μορφή τηλεταινίας. Το ίδιο και τα δυο επεισόδια του 4ου κύκλου με τα οποία και η σειρά ολοκλήρωσε την προβολή της.

Τα κείμενά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες. Υπάρχουν πολλές διδακτορικές διατριβές φοιτητών με θέμα το ύφος της γραφής της.
Διακρίσεις

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Καλύτερη Δημοσιογράφος Εντύπων 2004.
Καλύτερη Δημοσιογράφος Εντύπων 2005.

ΣΤΑ LEADERS OF THE YEAR
Κορυφαία Γυναικεία προσωπικότητα της χρονιάς 2004.

ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΟΥΣ


Βραβείο Καλύτερης Δημοσιογραφικής Εκπομπής «Φώτα Πορείας»
Βραβείο Καλύτερου σεναρίου για την σειρά 2004 «Με Θέα στο Πέλαγος».
Βραβείο Καλύτερου σεναρίου 2005 για τη σειρά «Βέρα στο Δεξί».
Βραβεία δημοφιλέστερης καθημερινής σειράς «Βέρα στο Δεξί» μαζί με τον Γιώργο Κυρίτση.
Βραβείο καλύτερο πρωτότυπου σεναρίου «Μυστικά της Εδέμ»,
Βραβείο Αγαπημένης Ελληνικής Σειράς «Μυστικά της Εδέμ».

Tο πρώτο της θεατρικό έργο, «H δίαιτα του αστροναύτη», ανέβηκε το 2000-2001 σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ.

«Το μήλο βγήκε από τον Παράδεισο»: Κερδίστε αντίτυπα του τελευταίου της βιβλίου που κυκλοφόρησε, στις 14 Μαίου.

Η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει τρεις γάμους.
Πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Το 1987 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου.
Το 1992 απέκτησαν το γιο τους Παύλο (νονά του οποίου ήταν η ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη) και πήραν διαζύγιο το 1996.


Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 παντρεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο τον ηθοποιό, σεναριογράφο και βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024