Παραδέχεται φορολογικές παρατυπίες αλλά δεν παραιτείται ιταλίδα υπουργός
Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί, παρά το σχετικό αίτημα της Λέγκας και του κινήματος «Πέντε Αστέρων», έκανε γνωστή η υπουργός Ισότητας Γιοζέφα Ίντεμ, η οποία, κατά τον Τύπο, ευθύνεται για φοροδιαφυγή. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για μη καταβολή φόρων και για ένσημα που πληρώθηκαν από το κράτος.
Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί, παρά το σχετικό αίτημα της Λέγκας και του κινήματος «Πέντε Αστέρων», έκανε γνωστή η υπουργός Ισότητας Γιοζέφα Ίντεμ, η οποία, κατά τον Τύπο, ευθύνεται για φοροδιαφυγή.
Η κεντροαριστερή υπουργός, γερμανικής καταγωγής και πρώην πρωταθλήτρια του κανό, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, επί τέσσερα χρόνια δεν κατέβαλε φόρο ακινήτων για το γυμναστήριο που έχει αποκτήσει έξω από τη Ραβέννα, στην βόρειο Ιταλία.
Όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές έρευνες, δήλωσε το σχετικό ακίνητο σαν πρώτη κατοικία, κάτι που της επέτρεψε να μην καταβάλει φόρο ιδιοκατοίκησης.
«Είμαι έντιμη αλλά όχι αλάθητη. Ζητώ συγγνώμη για καθυστερήσεις και παρατυπίες, θα τις διορθώσω, αλλά δεν παραιτούμαι», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι. «Στην Γερμανία κανείς δεν θα αναγκαζόταν σε παραίτηση για ένα τέτοιου είδους πρόβλημα», πρόσθεσε.
Η Corriere della Sera ανέφερε ακόμη ότι κατά την διάρκεια προηγούμενης θητείας της ως δημοτική σύμβουλος, η Ίντεμ φέρεται να δημιούργησε εταιρεία, στην οποία απασχολείτο ως υπάλληλος. Τα ένσημά της, κατά την Corriere κλήθηκε να καταβάλει, στην συνέχεια, η ιταλική δημόσια διοίκηση. Το ποσό στο οποίο γίνεται αναφορά προσεγγίζει τις οκτώ χιλιάδες ευρώ.
«Κέρδισα πάνω από τριάντα μετάλλια για την Ιταλία, πήρα μέρος σε οκτώ Ολυμπιάδες και απέκτησα δύο παιδιά. Μπήκα στην πολιτική με στόχο να στηρίξω τα δικαιώματα των γυναικών και τον αθλητισμό. Για τις φορολογικές μου υποχρεώσεις είχα ζητήσει την βοήθεια επαγγελματιών του τομέα, κι αν έγιναν λάθη, επαναλαμβάνω ότι θα διορθωθούν», ολοκλήρωσε η Ίντεμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442