Προηγείται ο μετριοπαθής κληρικός Ροχανί στις εκλογές στο Ιράν
Προβάδισμα του μετριοπαθούς κληρικού Χασάν Ροχανί δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ιρανικών εκλογών. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία ο Ροχανί συγκεντρώνει το 50% των 27,5 εκατομμυρίων ψήφων που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής, γεγονός που τον κατατάσσει μπροστά από τον δήμαρχο της Τεχεράνης Μοχάμεντ Μπακέρ Καλιμπάφ. Ο Καλιμπάφ βρίσκεται στο 15,8% και έτσι οι πιθανότητές του να κεδρίσει έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, εάν φτάσει μέχρι εκεί η διαδικασία, θεωρούνται αρκετά μικρές.
Προβάδισμα του μετριοπαθούς κληρικού Χασάν Ροχανί δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ιρανικών εκλογών.
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, ο Ροχανί συγκεντρώνει το 50% των 27,5 εκατομμυρίων ψήφων που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής, γεγονός που τον κατατάσσει αρκετά μπροστά από τον δήμαρχο της Τεχεράνης Μοχάμεντ Μπακέρ Καλιμπάφ.
Ο Καλιμπάφ βρίσκεται στο 15,8% και έτσι οι πιθανότητές του να κεδρίσει έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο, εάν φτάσει μέχρι εκεί η διαδικασία, θεωρούνται αρκετά μικρές. Τρίτος έρχεται ο πρώην διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, Σαΐντ Τζαλίλι, με ποσοστό 13,8%.
Ο Σαΐντ Τζαλίλι και ο Καλιμπάφ διεκδίκησαν τις συντηρητικές ψήφους, ενώ οι μετριοπαθείς και οι μεταρρυθμιστές συντάχθηκαν πίσω από τον κεντρώο κληρικό Χασάν Ροχανί.
Σύμφωνα με αναλυτές, το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής ευνοεί τον κεντρώο υποψήφιο.
Ο Ροχανί θα μπορούσε να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών αν συγκεντρώσει το 50,1% των ψήφων.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία κρίνεται υψηλή μεταξύ των 50 εκατομμυρίων Ιρανών, που ψηφίζουν για τον διάδοχο του συντηρητικού Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Η αποχή υπολογίζεται περίπου στο 20%.
Σύμφωνα με το BBC, τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα, Σάββατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Live Streaming: Ζάμπια – Μαρόκο
- Συμμαχία ανταγωνιστών στους ημιαγωγούς – H Nvidia επενδύει για τη σωτηρία της Intel
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ και Νετανιάχου συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο – «Πρέπει να αφοπλίσουμε τη Χαμάς», απειλές στο Ιράν
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442