Ξένα funds βλέπουν ευκαιρίες στην Ελλάδα
Ξένα επενδυτικά κεφάλαια έχουν βάλει πλώρη για την Ελλάδα διαβλέποντας ευκαιρίες. Ήδη, εκπρόσωποι δεκάδων funds από το εξωτερικό πραγματοποιούν συναντήσεις στη χώρα με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες διερευνώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις σε διάφορους τομείς. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το επενδυτικό fund Global Family Partners εξετάζει να μπει και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η Japonica ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της δημόσιας πρότασής της για τίτλους του ελληνικού Δημοσίου.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το επενδυτικό fund Global Family Partners εξετάζει το να επενδύσει στη χώρα μας, μπαίνοντας παράλληλα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Παράλληλα, η Japonica ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της δημόσιας πρότασηής της για τίτλους του ελληνικού Δημοσίου και αποψε αναμένεται να ανακοινωθεί στη Φρανκφούρτη το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δηλώνουν ικανοποίηση από τις εξελίξεις αυτές και τις συνδέουν με τα σημάδια σταθεροποίησης που εμφανίζει η ελληνική οικονομία και με το θετικότερο κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές του εξωτερικού.
Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley επεξεργάζεται τη δημιουργίαενός fund που θα τοποθετείται σε ελληνικές επιχειρήσεις και θα είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ο Nικολάι Αλμπίνους, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Global Family Partners, η οποία συμμετείχε και στην αύξηση κεφαλαίου ελληνικής τράπεζας, αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημιουργία του GFP Hellenic Investment Fund, το οποίο θα επενδύει στην Ελλάδα και προγραμματίζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι όμως που, όπως αναφέρθηκε, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά.
Η δήλωση αυτή έγινε στην παρουσίαση στη Νέα Υόρκη 25 μεγάλων ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας μεγάλος αριθμός ξένων επενδυτών είχε επαφές και με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών.
Ο Nικολάι Αλμπίνους διευθύνει μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία επιθυμούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθούν και στην Ελλάδα. Τα εβραϊκών συμφερόντων κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα τοποθετηθούν αποκλειστικά στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς των τυχερών παιχνιδιών, στις τράπεζες και στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων. Ο επενδυτικός του ορίζοντας κυμαίνεται μεταξύ 10 και 15 χρόνια.
Έτσι, το Χρηματιστήριο της Αθήνας για να καλύψει το κενό αυτό με συμβούλους μεγάλες επενδυτικές τράπεζες προχώρησε στην εισαγωγή στην ελληνική αγορά επενδυτικών σχημάτων διαπραγματευομένων σε χρηματιστήρια (listed investment funds), τα οποία θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον μεταφοράς επενδυτικών πόρων στον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας.
- Σε ιδιωτικοποιήσεις σε τίτλους real estate και υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα παροχής νερού κ.λπ.).
- Σε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό, κυρίως τρόφιμα και ποτά, με τη λογική της μεταποίησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, και υγιή οικονομικά στοιχεία, οι οποίες σήμερα λόγω της συρρίκνωσης της εσωτερικής κατανάλωσης δοκιμάζουν επιτυχώς αλλά με περιορισμένους πόρους την εξαγωγική τους προοπτική.
- Σε εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη καινοτομιών και νέων τεχνολογιών, στον κλάδο της ενέργειας ή της διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς και στον τουρισμό, σε συνδυασμό μάλιστα με το real estate.
Ο Mr PSI συντονίζει τη δημόσια προσφορά της Japonica
Την Πέμπτη η Japonica, επικεφαλής της οποίας είναι ο αρμενικής καταγωγής επενδυτής Πολ Καζαριάν, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της δημόσιας πρότασης διευκρινίζοντας ότι δεν απευθύνεται σε έλληνες ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα ούτε σε φυσικά πρόσωπα αμερικανικής υπηκοότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
- Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντνίπρο
- Ούτε «ψεκασμένη», ούτε «εξεγερμένη»: η «αντισυστημική ψήφος» αναζητά την πολιτική αλλαγή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442