Η ΔΗΜΑΡ δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή, είπε ο Φ.Κουβέλης
Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο και παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνεί με όλα όσα αφορούν στο κυβερνητικό έργο δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα και μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας αγωνιζόμενη να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός κοινός πολιτικός τόπος και η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση της στις ασκούμενες πολιτικές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο και παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνεί με όλα όσα αφορούν στο κυβερνητικό έργο δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα και μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας αγωνιζόμενη να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός κοινός πολιτικός τόπος και η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση της στις ασκούμενες πολιτικές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
«Η συνοχή της κυβέρνησης είναι υπόθεση και των τριών εταίρων» τόνισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι δεν είχε καμιά αυταπάτη για το Μνημόνιο, καθώς αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις σε αρκετούς τομείς, όμως οι ρυθμίσεις του ήταν οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες.
Η ΔΗΜΑΡ -είπε- δεν έκανε εξαγγελίες που ηχούν ευχάριστα στα αυτιά, δεν δημαγώγησε, δεν υποσχέθηκε ανέφικτες μονομερείς ενέργειες, ούτε αποκήρυξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ούτε εύκολες και μαγικές λύσεις.
Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΗΜΑΡ, με στόχο την ανασύνθεση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού
Κατηγόρησε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ότι έχουν άγχος μη τυχόν και υπάρξει ανάκαμψη για τη χώρα και υπογράμμισε: «Η επιθυμία τους – που δεν μπορεί να κρυφτεί – για να έρθουν απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία, είναι απαράδεκτη. Τελικά τι θέλουν; Να αποτύχει η προσπάθεια εξόδου από την κρίση και να χαντακωθεί η χώρα;».
Ειδικότερα για το ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε: «Αντί να συμπαραταχθεί εμφανίστηκε να προτείνει δική του ρύθμιση. Έτσι αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό και το νεοναζισμό;».
Σε αυτό το σημείο έκανε σαφές πως η ΔΗΜΑΡ «δεν θα γίνει συμμέτοχος σε μια προσπάθεια αναστήλωσης ενός νέου δικομματισμού. Ενός δικομματισμού-καρικατούρα που στηρίζεται σε ξεπερασμένες ταυτότητες μνημονιακών και αντιμνημονιακών δήθεν δυνάμεων, τη στιγμή που γνωρίζουν πως η αλήθεια δεν βρίσκεται εκεί. Τέτοια σύγκρουση είναι ρηχή και επίπλαστη».
Για την ΝΔ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «οι προσθήκες στον νόμο του 1979 για τη ρατσιστική βία, που κατέθεσε, επιβεβαιώνουν ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν και αναγκαίο και επιβεβλημένο» και την κάλεσε να συμπράξει για την ψήφιση του.
Για την πορεία της χώρας αναγνώρισε ότι υπάρχουν αποτελέσματα που οφείλονται στις θυσίες των πολιτών και σημείωσε: «Μαγικός τρόπος να ξεφύγουμε από την κρίση δεν υπάρχει. Αποτελεσματικότερος και δικαιότερος τρόπος, όμως, υπάρχει. Δεν είναι νομοτέλεια η διαρκής υποβάθμιση. Δεν είναι νομοτέλεια η απίσχανση της οικονομίας. Δεν είναι νομοτέλεια και άλλη επιβάρυνση φορολογουμένων – μισθωτών και συνταξιούχων. Πρέπει να μπει τέλος στα μέτρα λιτότητας και να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία που θα ωφελήσουν τους πολλούς και όχι μεταρρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν τους αδύναμους».
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε ότι πρέπει να συμφωνηθεί χωρίς καθυστέρηση, για να έχουμε αποτελέσματα στη φετινή τουριστική περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442