Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Περίοδο μεγάλων εξεγέρσεων» διακρίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Περίοδο μεγάλων εξεγέρσεων» διακρίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αναταράξεων που θα αλλάξουν σύντομα σε βάθος την περιοχή μας και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τα επεισόδια στη Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις. Χωρίς προβλέψεις για «προεόρτια», αλλά με έκφραση αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό και βολές εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, κινήθηκε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Τουρκία.

Προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αναταράξεων που θα αλλάξουν σύντομα σε βάθος την περιοχή μας και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του στον Σκάι τα εκτεταμένα επεισόδια στη Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις.

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «έχουμε εισέλθει σε περίοδο μεγάλων εξεγέρσεων και βλέπουμε πράγματα που οι περισσότεροι δεν ανέμεναν. Στη Σουηδία, πρότυπο, δήθεν, του «κοινωνικού καπιταλισμού» όλες, σχεδόν, οι πόλεις της γνώρισαν μεγάλες εξεγέρσεις από φτωχούς και μετανάστες».

Στην Τουρκία, πρόσθεσε, που θεωρείτο πρότυπο ισλαμικής χώρας, ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξαιρετικά μεγάλη κοινωνική εξέγερση, που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και γενικεύθηκε σε πολλές τουρκικές πόλεις και η οποία αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή τρομοκρατία, βία και καταστολή.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοφανείς διαδηλώσεις και πορείες εκτυλίσσονται σχεδόν παντού σε όλη την ήπειρο, από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ως την Αγγλία και τη Γαλλία.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς προβλέψεις για «προεόρτια», αλλά με έκφραση αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό και βολές εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, κινήθηκε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Τουρκία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ και όλης της Τουρκίας.

»Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες.

»Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο