Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επίσημα, πλέον, η επιστροφή της Honda στην F1

Επίσημα, πλέον, η επιστροφή της Honda στην F1

H Honda εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας επίσημα ότι επιστρέφει στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων για τη McLaren.

Η Honda με ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε επίσημα πλέον τις φήμες ότι επιστρέφει στη Formula 1. O Ιάπωνας κατασκευαστής, που αποσύρθηκε από τα δρώμενα της F1 το 2008, θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα από το 2015 ως προμηθευτής κινητήρων για τη McLaren.

H επιστροφή της Honda στη Formula 1 γίνεται με αφορμή και τη μετάβαση στη νέα εποχή κινητήρων, οι οποίοι από ατμοσφαιρικοί 2,4 λίτρων to 2014 θα γίνουν V6 χωρητικότητας 1,6 λίτρων με turbo.

Το συμβόλαιο που έχει η βρετανική ομάδα με τη Mercedes λήγει στο τέλος της σεζόν. Η συνεργασία τους θα παραταθεί για ακόμη ένα έτος και από το 2015 η McLaren θα αγωνίζεται με κινητήρες της Honda.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιαπωνικού κολοσσού, Takanobu Ito, ο νέος κινητήρας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης.

Οι Honda και McLaren έχουν πλούσιο ιστορικό συνεργασίας στην F1, με τέσσερα συνεχή πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών το διάστημα 1988 έως 1992.

Χαιρετίζοντας την επανέναρξη της συνεργασίας με την Honda, ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh, δήλωσε ότι «… μαζί έχουμε δημιουργήσει κάποιες από τις πιο ένδοξες στιγμές στη Formula 1 που ακόμη όλοι συζητούν».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο