Ψυχρό άνεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έφερε ο «κατάσκοπος» της CIA
Τη «λύπη» του για το περιστατικό με τη σύλληψη και απέλαση του αμερικανού Ράιαν Φογκλ στη Μόσχα ως «πράκτορα της CIA» εξέφρασε το Κρεμλίνο, λέγοντας πως δεν βοηθά στη βελτίωση των διμερών σχέσεων -αποφεύγοντας, ωστόσο, σκληρή γλώσσα και υπαινισσόμενο πως δεν θα ακολουθήσουν επιπλέον κινήσεις. Ο αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά δεν προχώρησε σε δηλώσεις για το περιστατικό. O Φογκλ ήταν τρίτος γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία.
Τη «λύπη» του για το περιστατικό με τη σύλληψη και απέλαση του αμερικανού Ράιαν Φογκλ στη Μόσχα ως «πράκτορα της CIA» εξέφρασε το Κρεμλίνο, λέγοντας πως δεν βοηθά στη βελτίωση των διμερών σχέσεων -αποφεύγοντας, ωστόσο, σκληρή γλώσσα και υπαινισσόμενο πως δεν θα ακολουθήσουν επιπλέον κινήσεις.
Ο αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά δεν προχώρησε σε δηλώσεις για το περιστατικό. Ο Φογκλ ήταν τρίτος γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία.
Διά του εκπροσώπου του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση λέγοντας πως «δεν συμβάλλει στη μελλοντική διαδικασία για ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και στο να τεθούν σε νέο επίπεδο οι διμερείς σχέσεις μας».
Η αναφορά σταμάτησε εκεί και δεν περιείχε υψηλότερους τόνους. Η Μόσχα υποστηρίζει πως ο Αμερικανός προσπάθησε να στρατολογήσει Ρώσο για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Την Τετάρτη, ο αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα Μάικλ Μακ Φολ, κλήθηκε στο Κρεμλίνο αλλά δεν δηλώσεις. Όπως επισημαίνει το Reuters, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις πως οι δύο πλευρές θέλουν να δοθεί συνέχεια στο ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπουδαία νίκη για τους Ρόκετς (119-96) – Οι Γουόριορς «καθάρισαν» Κλέι Τόμπσον και Μάβερικς (126-116)
- Από το Λονδίνο μέχρι το Ντουμπάι: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο το 2025
- Σάκης Ρουβάς: Ο χορός με την κόρη του Αριάδνη και η απίστευτη ομοιότητα τους
- «Κάνει σκέψεις παραίτησης ο Αλμέιδα από τη Σεβίλλη»
- Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα, αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο – Αγωνία στο Μαξίμου
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442