Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πρώτη ένταση στην ιταλική κυβέρνηση με φόντο το «σόου» του Μπερλουσκόνι

Πρώτη ένταση στην ιταλική κυβέρνηση με φόντο το «σόου» του Μπερλουσκόνι

Λίγο πριν αποσυρθεί η ιταλική κυβέρνηση στον... «εγκλεισμό γνωριμίας» σε πρώην αββαείο, οι εσωτερικές εντάσεις βγήκαν ανοικτά στην επιφάνεια με αφορμή την συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Μπρέσια εναντίον των δικαστών που τον «καταδιώκουν». Ο Λέτα χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών στη συγκέντρωση, απαγορεύοντας στους υπουργούς του την παρουσία σε κομματικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές εκτός εάν άπτονται άμεσα των καθηκόντων τους.

Λίγο πριν αποσυρθεί η ιταλική κυβέρνηση στον… «εγκλεισμό γνωριμίας» σε πρώην αββαείο, οι εσωτερικές εντάσεις βγήκαν ανοικτά στην επιφάνεια με αφορμή την συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Μπρέσια εναντίον των δικαστών που τον «καταδιώκουν».

Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία του Άντζελο Αλφάνο (υπουργού Εσωτερικών) στη συγκέντρωση, απαγορεύοντας στους υπουργούς του την παρουσία σε κομματικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές εκτός εάν άπτονται άμεσα των καθηκόντων τους.

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος απέτυχε στην έφεσή του εναντίον της καταδίκης του σε τετραετή φυλάκιση για φορολογική απάτη- διοργάνωσε το Σάββατο νέα διαδήλωση για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, επαναλαμβάνοντας πως πίσω από το «διωγμό» του βρίσκεται η προσπάθεια της Αριστεράς να τον εξοντώσει πολιτικά.

Το σόου του Μπερλουσκόνι ήταν κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο, όμως παρών ήταν και ο Άντζελο Αλφάνο -δεξί χέρι του Καβαλιέρε στο PdL αλλά και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Λέτα, με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Άλλοι υπουργοί επέκριναν τον Αλφάνο, όπως σημειώνει το Reuters, για την παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς ουσιαστικά «συνυπόγραφε» την επίθεση στο δικαστικό σώμα.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε ότι «περιστατικά όπως εκείνο της Μπρέσια είναι απαράδεκτα επειδή οι επιπτώσεις είναι ισχυρότερες από την ικανότητα της κυβέρνησης να μείνει ενωμένη».

Επισημαίνοντας ανοικτά δηλαδή τον κίνδυνο στη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού σημείωσε πως «ο Ενρίκο Λέτα επανέλαβε πως δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει σε λειτουργία την κυβέρνηση με κάθε κόστος».

Συγκλίνουσες αναφορές στα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι στη διαδρομή προς το αββαείο σημειώθηκε έντονος καβγάς μεταξύ του Λέτα και του Αλφάνο για το ζήτημα. Οι δύο πλευρές πάντως δεν κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια να κρύψουν τη διαφωνία: «Το PdL δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία και να κρύψει την ταυτότητά του, κάτι που φυσικά δεν θα κάνει ούτε το PD» είπε η εκπρόσωπος του Αλφάνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο