Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας. Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε πραγματική έγνοια για τους μαθητές θα ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων και θα ξεκινούσε διάλογο μετά τις εξετάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ωστόσο παρατήρησε ότι η αίσθηση αλαζονείας της θα την οδηγήσει στον όλεθρο.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε πραγματική έγνοια για τους μαθητές θα ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων και θα ξεκινούσε διάλογο μετά τις εξετάσεις. Αλλά επέλεξε να προκαλέσει τους καθηγητές.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, γιατί στόχος της είναι να επιβάλλει νόμους που υπερβαίνουν την ίδια τη Δημοκρατία· έχουν αποφασίσει μηδενική ανοχή σε όποιον αντιστέκεται, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αίσθηση αλαζονείας είναι που θα οδηγήσει αυτήν την
κυβέρνηση σε όλεθρο» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική της πυγμής, με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τα πάντα και στον κοινωνικό αυτοματισμό. Υπάρχει όμως ένα όριο, όπως είπε, γιατί αν όλη η κοινωνία έχει υποστεί τη βάρβαρη πολιτική, θα στραφεί κατά της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιεί τους πολίτες και στριμώχνει την κυβέρνηση μέσα κι έξω από τη Βουλή». Όπως είπε, αυτό που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άμεση συνάρτηση με την πίστη των πολιτών ότι η καταρράκωση
της Δημοκρατίας δεν είναι νομοτέλεια, ότι το μνημόνιο δεν είναι
μονόδρομος.

«Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά είναι να επιβάλλει στην κοινωνία ότι είναι νομοτέλεια η
κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είναι πολυτέλεια το Σύνταγμα. Αν το
πιστέψουν οι πολίτες, ζήτω που καήκαμε, θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε
πλήρη αίσθηση του τι συμβαίνει, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα να
ανατρέψουμε τα πράγματα by the book, μέσα από την κοινοβουλευτική
διαδικασία. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο
δρόμος της κοινωνικής πάλης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν είναι συντεχνιακά, αλλά έχουν να κάνουν με ολόκληρη την κοινωνία και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξουν τον τρόπο της πάλης τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο