
Tην Πέμπτη τα αναδρομικά που οφείλει ο ΟΓΑ για οικογενειακά επιδόματα
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα γίνει από τον ΟΓΑ η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, δηλ. επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ (ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Τα ποσά, που θα καταβληθούν άπαξ, αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ήδη αίτηση στον ΟΓΑ μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων, δηλαδή έως την 1-11-2012 ή έως την 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα.
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, δηλ. επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ (ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Τα ποσά, που θα καταβληθούν άπαξ, αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ήδη αίτηση στον ΟΓΑ μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων, δηλαδή έως την 1-11-2012 ή έως την 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα.
Η πληρωμή αυτή αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. έπειτα από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κ.λπ.).
Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 από την 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του.
- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα).
- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, από την 1-1-2013, τα οικογενειακά επιδόματα αντικαταστάθηκαν από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442