Οι «περίεργες πλεύσεις» δεν βοηθούν είπε ο ΥΠΕΘΑ στον Τούρκο ομόλογό του
«Οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, στη διάρκεια της συνάντησης τους, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
«Οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, στη διάρκεια της συνάντησης τους, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της. Σε ό,τι αφορά στην ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.