«Καλύτερη επιείκεια για τον χρήστη, η επανένταξη» είπε η Αλ.Παπαρήγα από το ΚΕΘΕΑ
Το ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου συνομίλησε με στελέχη του Κέντρου εν όψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. «Καλύτερη επιείκεια για τον χρήστη είναι να του δοθεί η δυνατότητα να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, να επανενταχθεί κοινωνικά, να δουλέψει. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και όχι βεβαίως η συντήρηση και η διά βίου υποκατάσταση με μεθαδόνες ή με ότιδήποτε άλλο» είπε η κ. Παπαρήγα.
Το ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου συνομίλησε με στελέχη του Κέντρου εν όψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.
«Καλύτερη επιείκεια για τον χρήστη είναι να του δοθεί η δυνατότητα να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, να επανενταχθεί κοινωνικά, να δουλέψει. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και όχι βεβαίως η συντήρηση και η διά βίου υποκατάσταση με μεθαδόνες ή με ότιδήποτε άλλο» είπε η κ. Παπαρήγα.
Σχετικά με το νομοσχέδιο η γγ του ΚΚΕ είπε: «Η τοποθέτησή μας απέναντι στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση είναι καθαρή και σαφής. Υποστηρίζουμε τα προγράμματα τα οποία οδηγούν στη σωματική και ψυχική απεξάρτηση.
» Τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, τα στεγνά προγράμματα, έχουν δοκιμαστεί εδώ και 30 χρόνια και έχουν αποδειχτεί ότι πρέπει να είναι – κατά τη δική μας γνώμη και επιμένουμε σε αυτό – η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης.»
Ο διεθυντής του ΚΕΘΕΑ, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, είπε ότι «σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται, περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται στην κατάχρηση ουσιών νόμιμων και παράνομων, περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, οικογένειες παραμελούνται, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση είναι σημαντικό να ενισχυθουν οι φορείς κοινωνικής φροντίδας».
Για το νομοσχέδιο είπε ότι θα δώσει την δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή να επιλέξουν την θεραπεία ως εναλλακτική της κράτησης.
Εξέφρασε την ελπίδα να ψηφιστεί χωρίς τις αλλαγές που γίνονται την τελευταία στιγμή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442