
Νέα σύσκεψη υπό τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επικρατέστερο σενάριο παραμένει το ατομικό αφορολόγητο όριο των 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.
Σύσκεψη για το νέο φορολογικό με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει στις 15:00 σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την απογευματινή (18:00) συνάντηση στο Μαξίμου των πολιτικών αρχηγών που αναμένεται να είναι καθοριστική για το ζήτημα.
Την Τρίτη το απόγευμα, ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με κύρια θέματα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις και ζητήματα σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ερωτηθείς για τη φορολόγηση των ακινήτων ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Έχουμε ακόμη καιρό να το κουβεντιάσουμε».
Σύμφωνα με Τα Νέα, επικρατέστερο σενάριο παραμένει to ατομικό αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και η καθιέρωση ειδικού αφορολογήτου ορίου για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, ενώ μεγάλα αγκάθια παραμένουν ο προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων και βέβαια τα αναγκαία έσοδα τα οποία έχουν προσδιοριστεί, με βάση το Μνημόνιο, στα 3 δισ. ευρώ για το 2014 και σε περίπου 2 δισ. ευρώ για φέτος, δεδομένου ότι υπάρχουν «ουρές» εισπράξεων από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές
- Συνταγή: Στριφτόνι με ντομάτα, πικάντικη σάλτσα και καλαμάρια
- Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Παρασκευή – Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442