Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ποιοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στην Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου

Ποιοι βουλευτές θα συμμετάσχουν στην Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε βουλευτών της που θα συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ.Παπακωνσταντίνου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζ.Κωνσταντοπούλου, ο Θ.Δρίτσας και ο Στ.Κοντονής. Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας προανήγγειλαν σύσταση Εξεταστικής. 

Η ΝΔ ανακοίνωσε επίσημα τα ονόματα των πέντε βουλευτών της που θα συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται να συμμετέχουν οι: Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Κουτσούμπας και Γιώργος Καλαντζής.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις βουλευτές θα ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από ένα βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να οριστεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση λίγων ημερών.

Συνέντευξη Τύπου από ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου, των τριών μελών του κόμματος, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Στ. Κοντονή, που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

«Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους. Εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα και πραγματικά νέα στοιχεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Εμείς, δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογιαριασμούς, δεν θα κάνουμε την Προανακριτική Επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο