Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κάμερες εντοπισμού αυτοχείρων τοποθετούνται στις γέφυρες της Σεούλ

Κάμερες εντοπισμού αυτοχείρων τοποθετούνται στις γέφυρες της Σεούλ

Με κλειστό κύκλωμα καμερών θα εφοδιαστούν οι δύο μεγάλες γέφυρες της Σεούλ, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος των νοτιοκορεατικών Αρχών που στοχεύει να αποτρέψει επίδοξους αυτόχειρες στη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των πλούσιων κρατών. Όταν κάποιος ετοιμάζεται να πηδήξει από τη γέφυρα θα ενεργοποιείται αμέσως ένας συναγερμός και σε τρία λεπτά θα καταφτάνουν γιατροί και ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

Με κλειστό κύκλωμα καμερών θα εφοδιαστούν οι δύο μεγάλες γέφυρες της Σεούλ, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος των νοτιοκορεατικών Αρχών που στοχεύει να αποτρέψει επίδοξους αυτόχειρες στη χώρα που καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των πλούσιων χωρών.

Το εξελιγμένο σύστημα θα είναι προγραμματισμένο να εντοπίζει τις κινήσεις ενός προσώπου που ετοιμάζεται να πηδήξει από τις δύο μεγάλες γέφυρες της πόλης. Σε περίπτωση τέτοιου κινδύνου, θα ενεργοποιείται αμέσως ένας συναγερμός και θα σπεύδουν επί τόπου εντός τριών λεπτών ιατρική ομάδα και ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Θα επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις στις γέφυρες που συνδέουν τον ποταμό Χαν εάν οι δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν έως τον Μάρτιο αποδειχθούν θετικές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπεύθυνος του δήμου, που έχει αναλάβει την εκπόνηση του προγράμματος.

Μία από τις δύο γέφυρες στις οποίες θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα είναι η Μάπο, ένα σημείο που προτίμησε το 90% των 196 ανθρώπων που αυτοκτόνησαν πηδώντας από γέφυρα το 2012 στη Σεούλ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η δημαρχία είχε τοποθετήσει πλαίσια επιγραφών στο σημείο εκείνο, οι οποίες έφεραν μηνύματα όπως «Το καλύτερο μέρος στη ζωή σας είναι αυτό που έρχεται» ή «Οι έγνοιες δεν είναι σημαντικές».

Στη μέση της γέφυρας υψώνεται το άγαλμα ενός ώριμου άνδρα που παρηγορεί μία νεότερη γυναίκα με ύφος ανήσυχο, τσιμπώντας της το μάγουλο και περνώντας ένα προστατευτικό χέρι γύρω από τον ώμο της.

Η Νότιος Κορέα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ του ΟΟΣΑ με 33,5 αυτόχειρες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, μακράν της δεύτερης Ουγγαρίας (23,3) και της τρίτης Ιαπωνίας (21,2).

Η πίεση στο σχολείο και στο περιβάλλον της εργασίας, η ασταθής οικονομική ανάπτυξη και η εξαφάνιση του παραδοσιακού οικογενειακού μοντέλου αναφέρονται ως οι κυριότεροι παράγοντες που εξηγούν τον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο