Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μπορεί να διαπιστωθεί πότε αφαιρέθηκαν ονόματα από τη λίστα, λέει ο Δ.Παπαδημούλης

Μπορεί να διαπιστωθεί πότε αφαιρέθηκαν ονόματα από τη λίστα, λέει ο Δ.Παπαδημούλης

Το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία για να διαπιστωθεί με ακρίβεια πότε αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης. Ο ίδιος πάντως συμπλήρωσε ότι εξ' όσων γνωρίζει, η Υπηρεσία δεν έχει κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαθέτει τα μέσα και την τεχνογνωσία για να διαπιστωθεί με ακρίβεια πότε αφαιρέθηκαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εξ’ όσων γνωρίζει, η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κληθεί να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Aπό την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συμπεριληφθούν και άλλα πρόσωπα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική εξέταση της υπόθεσης, απάντησε:

«Θα δούμε πώς θα πάει αυτή η υπόθεση και βεβαίως αν προκύπτουν στοιχεία και για άλλους όσον αφορά στις ποινικές ευθύνες οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε στο μέτρο και τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο κόσμος θέλει να μάθει και θέλει να αποδοθούν οι ευθύνες.»

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πάντως, φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες ότι ότι δεν τον απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής.

«Δεν επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ» είπε, σύμφωνα το Έθνος της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου η Ελ.Παπακωνσταντίνου, Σ.Συκιαρίδης και Ανδρ.Ροσσώνης.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις αφορούν τη διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος:

  • ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το Ν1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
  • ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με το Ν1608/50
  • νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
  • φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο