«Βέτο» από την τρόικα στην εξόφληση φόρων σε πολλές δόσεις
Στις αντιρρήσεις της τρόικας σκοντάφτει η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα μέσω πολλών δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η τρόικα έχει θέσει βέτο λέγοντας ότι νέα χαριστική ρύθμιση δεν θα δεχθεί, ούτε μεγάλη αύξηση των δόσεων, καθώς -όπως λένε- η διαδικασία αυτή τελικά αυξάνει τα χρέη.
Στις αντιρρήσεις της τρόικας σκοντάφτει η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα μέσω πολλών δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η τρόικα έχει θέσει βέτο λέγοντας ότι νέα χαριστική ρύθμιση δεν θα δεχθεί, ούτε μεγάλη αύξηση των δόσεων, καθώς -όπως λένε- η διαδικασία αυτή τελικά αυξάνει τα χρέη.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να βρουν τρόπους ώστε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για την τμηματική εξόφληση των χρεών.
Μία από τις εισηγήσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι να δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώσουν σε 36 δόσεις. Μάλιστα εκφράζεται η επιθυμία οι δόσεις να γίνουν 48, ωστόσο, εκτιμάται ότι η τρόικα θα ασκήσει βέτο.
Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι το ύψος της ελάχιστης δόσης: σήμερα είναι 100 ευρώ και μελετάται η περαιτέρω μείωση, εφόσον το χρέος δεν ξεπερνά τις 2.000-3.000 ευρώ.
«Ενώ ο χειμαζόμενος Έλληνας οικογενειάρχης προσπαθεί απεγνωσμένα να αντιμετωπίσει την κυβερνητική φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, το υπουργείο Οικονομικών, ακολουθώντας πιστά της οδηγίες της τρόικας, αρνείται να δώσει την δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν με τουλάχιστον 60 δόσεις και χωρίς προσαυξήσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442