Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μιλά ελληνικά και ζητάει την αλληλεγγύη μας
Έκκληση στους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο απευθύνει ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος συμμετέχει στην νέα καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με αφορμή και τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης. «Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία έφεραν μια επανάσταση με μια απλή κίνηση. Όσο δυσκολεύει η ζωή μας, τόσο μεγαλώνει η ευαισθησία μας για τον πόνο των άλλων. Τώρα αυτή η επανάσταση έρχεται και στην Ελλάδα» λέει ο ηθοποιός, ο οποίος στο σποτ μιλά ελληνικά.
Έκκληση στους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο απευθύνει ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος συμμετέχει στην νέα καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με αφορμή και τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης.
Ο Μπαρδέμ συμμετέχει στο κοινωνικό μήνυμα, που θα μεταδίδεται τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, αποκλειστικά για το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μιλώντας ακόμα και στα ελληνικά.
«Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία έφεραν μια επανάσταση με μια απλή κίνηση. Όσο δυσκολεύει η ζωή μας, τόσο μεγαλώνει η ευαισθησία μας για τον πόνο των άλλων. Τώρα αυτή η επανάσταση έρχεται και στην Ελλάδα», λέει ο ηθοποιός αναφερόμενος στη γέννηση της εκστρατείας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» στην Ισπανία και στον τεράστιο θετικό αντίκτυπο που είχε στην τοπική κοινωνία.
Στην συνέχεια, ο Μπαρδέμ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι και οι Έλληνες «θα δώσουν στον κόσμο ένα μάθημα αλληλεγγύης, βοηθώντας αυτούς που περισσότερο έχουν ανάγκη».
Στην ραδιοφωνική εκδοχή του σποτ, στο οποίο συμμετέχει και η Αφροδίτη Σημίτη, ο Μπαρδέμ μιλάει και στα ελληνικά.
Τι ήταν αυτό, όμως, που έκανε τον διάσημο ηθοποιό να υποστηρίξει τις «Παστίλιες»;
«Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι ‘Γιατροί Χωρίς Σύνορα’, μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με απίστευτες ιδέες, όπως η εκστρατεία ‘Παστίλιες για τον πόνο του άλλου’, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των «ξεχασμένων» ασθενών.
» Επίσης είναι μια οργάνωση αποτελεσματική. Υποστηρίζοντας την είμαι σίγουρος ότι, με ελάχιστη προσωπική προσπάθεια ο αντίκτυπος στις δράσεις της είναι άμεσος.».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vid)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442