Αντιμέτωπη με αγωγές καταναλωτών για το τέλος ακινήτων κινδυνεύει να βρεθεί η ΔΕΗ
Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), δηλαδή το χαράτσι, αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ. Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών που θα συμπεριλαμβάνουν το τέλος, από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.
Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), δηλαδή το χαράτσι, αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ.
Σημειώνεται πως προ τετραημέρου η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ότι με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
Ωστόσο, η κυβερνητική εντολή για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο.
Από τη στιγμή που λάβει το αίτημα – επιστολή από το Δημόσιο, η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.
Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και παράλληλα αίτημα αναίρεσής της στον Άρειο Πάγο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εχω σύνδρομο του Ναπολέοντα, με τρομάζουν οι μεγαλόσωμοι γκέι άνδρες» είπε ο Σάια ΛαΜπέφ μετά την ομοφοβική επίθεση του
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442