
Καταγγελίες ΕΟΠΥΥ για 200.000 συνταγές που εκδόθηκαν Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν Αύγουστο
Την ύπαρξη 200.000 συνταγών που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά είχαν εκτελεστεί ήδη από τον Αύγουστο καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λ.Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη υπό έρευνα. Έχει ζητηθεί η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ). «Πιθανότατα πρόκειται για τεχνικό λάθος» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου.
Την ύπαρξη 200.000 συνταγών που εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά είχαν εκτελεστεί ήδη από τον Αύγουστο καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λ.Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη υπό έρευνα.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, έχει ζητηθεί ήδη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).
«Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του, στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου, είπε ότι «οι καταγγελίες του ΕΟΠΥΥ θα αποδειχθούν «φλούδα»» και υποστήριξε ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπλοκή ή τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ.
«Αν αποδειχθεί όμως ότι υπάρχει απάτη στην οποία εμπλέκονται γιατροί και φαρμακοποιοί θα πρέπει να τους πάρουμε τα κεφάλια» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442