Αναψαν φωτιές οι περικοπές μισθών στην ΙΚΕΑ
Την αντίδραση των εργαζομένων της ΙΚΕΑ προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για τη μείωση των αμοιβών τους. Η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών από 8% έως 11%.
Την αντίδραση των εργαζομένων της ΙΚΕΑ προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για τη μείωση των αμοιβών τους.
Η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε πριν από λίγες ημέρες τους εργαζόμενους
να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών από
8% έως 11%.
Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
Το απόγευμα της Τρίτης οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του καταστήματος, χωρίς να εμποδίζουν τους πελάτες να μπουν στο κτίριο.
Μετά την ανακοίνωση των περικοπών οι αντιδράσεις επεκτάθηκαν και στα κοινωνικά δίκτυα. Στο twitter δημιουργήθηκε το hashtag #ikea όπου διατυπώνονται εκατοντάδες μηνύματα διαμαρτυρίας. Αντίστοιχα η σελίδα της ΙΚΕΑ στο Facebook (https://www.facebook.com/ikeagreece) οι χρήστες της υπηρεσίας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.
Από την πλευρά της η διοίκηση της ΙΚΕΑ, που εκπροσωπείται από την HOUSEMARKET AE του ομίλου FOURLIS, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα». Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «η μια και μόνη αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, υιοθετούμε την καλύτερη και οχι τη χειρότερη λύση, προς όφελος των εργαζομένων».
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, που αρνούνται να υπογράψουν τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις».
Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης, ότι οι μειώσεις δεν δικαιολογούνται με δεδομένο ότι «τα ΙΚΕΑ, όχι μόνο εξακολουθούν να επιδεικνύουν σταθερή και σημαντική κερδοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης , αλλά διευρύνουν συνεχώς τις πωλήσεις τους και τα μερίδια της αγοράς στο χώρο τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζεται το… δράμα στο Κόπα Άφρικα – Αρνείται το τρόπαιο ο αρχηγός του Μαρόκου: «Η Σενεγάλη μας νίκησε δίκαια»
- Μέση Ανατολή: Ζημιές 800 εκατ. δολαρίων από τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ
- Έχετε email από ΑΑΔΕ; – Τι πρέπει να κάνετε για να γλιτώσετε έξτρα φόρο
- ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Βαθιά ταξικός ο ρατσισμός που καλλιεργείται
- Χρήστος Μάστορας: Η απάντηση του στις φήμες για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Αργυρό
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442