Την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας υποβάθμισε η Moody’s
Λίγες ώρες πριν από το αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης Eurogroup, o οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από AAA σε AA1 διατηρώντας την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική». Αντιδρώντας στην υποβάθμιση, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως δεν αμφισβητούνται τα θεμελιώδη στοιχεία της γαλλικής οικονομίας και ότι το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στις δεσμεύσεις του για εξυγίανση.
Λίγες ώρες πριν από το αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωζώνης Eurogroup, o οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά μία μονάδα από AAA σε AA1 διατηρώντας την προοπτική της γαλλικής οικονομίας ως «αρνητική».
Αντιδρώντας στην υποβάθμιση, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως δεν αμφισβητούνται τα θεμελιώδη στοιχεία της γαλλικής οικονομίας και ότι το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στις δεσμεύσεις του για εξυγίανση.
Στην ανακοίνωσή της η Μοοdy’s κάνει αναφορά στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας και το ενδεχόμενο να η Γαλλία να συνεισφέρει στη διάσωση άλλων χωρών.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s είχε επίσης αφαιρέσει το ΑΑΑ από τη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε την Τρίτη πως η υποβάθμιση δεν αμφισβητεί τα θεμελιώδη της γαλλικής οικονομίας. Τόνισε επιπλέον πως διαφωνεί με την εκτίμηση του οίκου για τους κινδύνους του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, λέγοντας πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας είναι στέρεα.
Η υποβάθμιση, είπε ο Μοσκοβισί, αποτελεί «κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος». Το Παρίσι, τόνισε, είναι αποφασισμένο να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές
- Libertadores και Μέσι στο ίδιο όνειρο της Ίντερ Μαϊάμι για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442