Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

ΟΕΣΥΝΕ : Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) (http://www.unleashingideas.org/), πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον χώρες κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς-εταίρους και γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους. Οικοδεσπότης στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας – που πρόκειται να λάβει χώρα το διάστημα 12 – 25 […]

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) (http://www.unleashingideas.org/), πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον χώρες κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς-εταίρους και γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οικοδεσπότης στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας – που πρόκειται να λάβει χώρα το διάστημα 12 – 25 Νοεμβρίου 2012 – είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), ενώ διοργανωτής είναι η εταιρία Ολικής Επικοινωνίας MSCOMM.

Μερικοί μόνο από τους διάσημους υποστηρικτές της ΠΕΕ είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής όπως οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρολος (του ΗΒ), Yukio Hatoyama (Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006).

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας μπορεί να αποτελέσει μια νησίδα αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους. Στόχος της, σημειολογικός και ουσιαστικός, είναι να φέρει κοντά 3 «γενιές» επιχειρείν – τους θεσμικούς, τους ανερχόμενους και τους νέους ή δυνητικούς και την κυβέρνηση, για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, μία εποχή όπου απαιτούνται νέες συλλογικότητες για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στην χώρα και θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της ΠΕΕ, διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με την βοήθεια τοπικών αρχών, επιχειρηματιών και φορέων, με αιχμή του δόρατος μία τριήμερη εκδήλωση στην Αθήνα, 14 έως 16 Νοεμβρίου.

Στις 14 Νοεμβρίου (18:00-21:00) σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα ανοίξουν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας για τις θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η μετανάστευση μυαλών και να περιοριστεί η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

Στις 15 Νοεμβρίου (13:00-21:00), στο Ίδρυμα Κακογιάννη, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και οραματιστές, – άνθρωποι που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού – «Game Changers» από τις Η.Π.Α, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δίνουν το «παρών» για να μοιραστούν μαζί μας τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πώς τις μετέτρεψαν σε επιτυχημένες ανερχόμενες εταιρίες, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο