Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οστεοπόρωση και αρθριτικά

Οστεοπόρωση και αρθριτικά

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σελίδες: 160 Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή […]

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Σελίδες: 160

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Θεωρούνται «εκφυλιστικές παθήσεις» αγνώστου συνήθως αιτιολογίας και μη αναστρέψιμες. Θεωρούνται δηλαδή αναπόφευκτες λόγω της φυσιολογικής φθοράς του σώματος με την πάροδο του χρόνου. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Αυτές οι παθολογικές καταστάσεις «θερίζουν» κυριολεκτικά τις σύγχρονες, τεχνολογικά ανεπτυγμένες και πιο ευημερούσες κοινωνίες, ενώ είναι συνήθως άγνωστες σε «πρωτόγονες», λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι τα αίτια της οστεοπόρωσης και των αρθριτικών είναι γνωστά και μπορούν να αντιμετωπιστούν. Οφείλονται αποκλειστικά στη λανθασμένη νοοτροπία, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Αν γίνουν μερικές απλές και ουσιαστικές αλλαγές σε αυτούς τους τρεις τομείς, οι άκρως ανεπιθύμητες παθολογικές αυτές καταστάσεις θα εκλείψουν. Ο κορυφαίος κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης, ο ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και της Ορθομοριακής Ιατρικής στην Ελλάδα, εξηγεί πώς.

Με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία αναλύει τα πραγματικά αίτια και προτείνει ολοκληρωμένες φυσικές προσεγγίσεις, χωρίς φάρμακα, για την αντιμετώπισή τους. Μεταξύ άλλων θα μάθετε:

• Για το μύθο της έλλειψης ασβεστίου ως αιτίου της οστεοπόρωσης.
• Τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν η τοξίνωση του οργανισμού, οι φλεγμονές και το παραμελημένο γαστρεντερικό σύστημα στην εμφάνιση των παθήσεων.
• Το ρόλο του χρόνιου άγχους και της αφυδάτωσης.
• Τα ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.
• Το ρόλο της άσκησης.
Και πολλά άλλα…

Διαβάζοντας το βιβλίο και εφαρμόζοντας έστω και σε ένα βαθμό όσα προτείνει, θα αποφύγετε να γίνετε και εσείς μέρος των στατιστικών στοιχείων διατηρώντας ένα υγιές, δυνατό και λειτουργικό μυοσκελετικό σύστημα για όλη σας τη ζωή.

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου West-minster, καθώς και του διεθνούς φήμης Institute for Optimum Nutrition (Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής του Λονδίνου), του οποίου πάτρονας επί σειρά ετών διετέλεσε και ο φημισμένος δύο φορές νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης χημείας, βιοχημείας και γενετικής βιολογίας Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA.

Είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός Σύλλογος Συμπληρωματικής Ιατρικής) και του διοικητικού συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών). Επίσης, είναι μέλος του International Society for Ortho-molecular Medicine (Διεθνής Σύλλογος Ορθομοριακής Ιατρικής).

Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και διαλέξεις σε Ελλάδα και Κύπρο ως κύριος ομιλητής. Επίσης, έχει δώσει ομιλίες σε πολλούς δήμους, όπως στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Δήμο Αιγάλεω, και άλλους. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και της Ορθομοριακής Ιατρικής στην Ελλάδα και του Ι.Δ.Ο.ΘΕ. (Ινστιτούτο Διατροφολογίας και Ορθομοριακής Θεραπευτικής), το οποίο ασχολείται με την έρευνα, την εκπαίδευση και την κλινική εφαρμογή αυτών των επιστημών, και η επιστημονική επιτροπή του οποίου πλαισιώνεται από Έλληνες και Βρετανούς επιστήμονες, γιατρούς και εναλλακτικούς θεραπευτές.

Ο Γιώργος Μηνούδης, έπειτα από κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα και βασισμένος στις έρευνες του Linus Pauling, του οποίου υπήρξε μαθητής, ανέπτυξε την επαναστατική και πρωτοποριακή επιστήμη της Ορθομοριακής Διατροφής. Αυτή περιλαμβάνει την Ορθομοριακή Ιατρική και Θεραπευτική, που χορηγεί κυρίως μεγα-δόσεις από ορθομοριακά στοιχεία αλλά λαμβάνει υπόψη και άλλες παραμέτρους που είναι απαραίτητες για τη σωστή και ολοκληρωμένη ορθομοριακή θρέψη του οργανισμού.

Η Ορθομοριακή Διατροφή θεωρείται η φυσική ιατρική του 21ου αιώνα και αποτελεί θεμέλιο, βάση και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε άλλη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει να έχει μόνιμα αποτελέσματα χωρίς υποτροπές. Είναι «ο τρίτος δρόμος» μετά τη συμβατική ιατρική – φάρμακα, χειρουργείο – και τις εναλλακτικές θεραπείες – ομοιοπαθητική, οστεοπαθητική, βελονισμός, βοτανοθεραπεία, κ.λπ.

Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει εκπληκτικά προληπτικά και θεραπευτικά αποτελέσματα, διότι περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και αναβαθμίζει την ψυχοσωματική υγεία μέσω της σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής. Δίνει έμφαση επίσης στην άσκηση, στην ενυδάτωση και στην αναπνοή, καθώς επίσης στην αρμονική συνύπαρξη νου, ψυχής και σώματος σύμφωνα με την ιπποκράτειο ιατρική και τις θεραπευτικές πρακτικές που εφαρμόζονταν στα ασκληπιεία στην Αρχαία Ελλάδα. Αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια αυτών των μεθόδων στον 21ο αιώνα, αλλά με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και ανακαλύψεις. Έτσι, είναι η μοναδική πραγματικά «ολιστική», δηλαδή ολοκληρωμένη, ιατρική, που ασχολείται με όλες τις διαστάσεις του ανθρώπου και πώς αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον προσφέροντας λύσεις σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εκδόσεις Κέδρος
Γιώργος Μηνούδης

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024