Πιθανή μία 24ωρη απεργία στη Lufthansa την Παρασκευή λέει το συνδικάτο
Το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa προσανατολίζεται σε 24ωρη πανεθνική απεργία την Παρασκευή, αν η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου UFO, Νικολάι Μπάουμπλις. Η απεργία θα διεξαχτεί από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (01:00 ώρα Ελλάδος) ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa προσανατολίζεται σε 24ωρη πανεθνική απεργία την Παρασκευή, αν η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου UFO, Νικολάι Μπάουμπλις.
Κάλεσε δε την εταιρεία να αρχίσει και πάλι συνομιλίες.
Η απεργία θα διεξαχτεί από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (01:00 ώρα Ελλάδος) ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εκτός και αν ως τότε υπάρξει λύση, λέει το συνδικάτο.
Η κινητοποίηση των αεροσυνοδών και των ιπτάμενων φροντιστών της Lufthansa κλιμακώθηκε την Τρίτη, επεκτεινόμενη στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου καθώς και σε εκείνο του Μονάχου, πέρα από την Φρανκφούρτη.
Οι απεργίες την περασμένη εβδομάδα ανάγκασαν την εταιρεία να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις, αν και οι περισσότερες ήταν εσωτερικού ή μεσαίων αποστάσεων.
Η πλευρά των εργαζομένων ζητά αυξήσεις 5%, εγγυήσεις ότι η εργοδοσία δεν θα προχωρήσει σε outsourcing ή δεν θα χρησιμοποιήσει εποχικό προσωπικό ενώ η Lufthansa απαντά με αύξηση 3,5% αλλά για περισσότερες ώρες εργασίας.
Η διαφορά έχει φέρει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, με την εταιρεία να σκέφτεται τώρα να προσφύγει στα δικαστήρια.