Aντιδράσεις προκαλεί στη Βραζιλία ο πρώτος «γάμος» μεταξύ τριών ατόμων
Συμβολαιογράφος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας αποφάσισε να επικυρώσει την πολιτική ένωση τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, εκτιμώντας ότι πρέπει να έχουν τα ίδια οικογενειακά δικαιώματα. Η απόφαση όμως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες μιλούν για «παράλογη και παράνομη απόφαση».
Συμβολαιογράφος στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας αποφάσισε να επικυρώσει την πολιτική ένωση τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, εκτιμώντας ότι πρέπει να έχουν τα ίδια οικογενειακά δικαιώματα.
Η απόφαση όμως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες μιλούν για «παράλογη και παράνομη απόφαση».
Τα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, ζουν μαζί εδώ και τρία χρόνια και μοιράζοντα όλα τα έξοδα του σπιτιού.
«Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε τρία άτομα» δήλωσε η συμβολαιογράφος.
Εκπρόσωπος των τριών ατόμων δήλωσε στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ότι επιθυμούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση θανάτου ή διαζυγίου.
Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι διάφοροι οργανισμοί, θεσμοί, ιδιωτικές εταιρείες κλπ θα δεχθούν αυτής της μορφής την ένωση.
Η πολυγαμία επιτρέπεται στην Αυστραλία, για θρησκευτικούς λόγους, όπως επίσης και μεταξύ των Αβορίγινων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΙΔ’)
- Μπουλς – Μπακς 120-97: Ασταμάτητος ο Γκίντι και νέα ήττα για το Μιλγουόκι
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442