Έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν δύο τράπεζες σε κρατική στήριξη ζήτησε η κυπριακή κεντρική τράπεζα
Στον οίκο Alvarez and Marsal (A&M) ανέθεσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση της, τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο έχουν ζητήσει κρατική στήριξη.
Στον οίκο Alvarez and Marsal (A&M) ανέθεσε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση της, τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δύο τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο έχουν ζητήσει κρατική στήριξη.
Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι τράπεζες, αλλά αναφέρεται ότι η έρευνα αρχίζει σήμερα, Παρασκευή.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου εκτιμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η έρευνα θα διασαφηνίσει και θα συμβάλει στην κατανόηση των συνθηκών που οδήγησαν στην παρούσα δυσχερή χρηματοοικονομική κατάσταση στην Κύπρο.
Το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται να δώσει κατευθύνσεις προς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για ενδυνάμωση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα, προστίθεται.
Η Α&Μ είναι διεθνής οίκος παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών με ειδίκευση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, διερευνητικές υπηρεσίες, βελτίωση αποδοτικότητας και ενδιάμεση διαχείριση. Η Α&Μ παρέχει εξειδικευμένες επιχειρησιακές, συμβουλευτικές και επαγγελματικές συμβουλές περιλαμβανομένων κυβερνήσεων και ιδρυμάτων παγκοσμίως, όπως σε Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442