Επεισοδιακός ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών
Με τη μεταφορά 300 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκε ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο. Η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας, έγινε αντιληπτή από πολίτες της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στην πύλη περί τα 200 άτομα με επικεφαλής βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αναστάτωση επικρατεί στην Κόρινθο, ενώ εκτάκτως συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο.
Με τη μεταφορά 300 παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδο ολοκληρώθηκε ο «Ξένιος Ζευς» στην Κόρινθο.
Η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας, έγινε αντιληπτή από πολίτες της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στην πύλη περί τα 200 άτομα με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 250 μετανάστες, ενώ έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.
Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει από την Πελοπόννησο και την Αττική.
Αυτή την ώρα υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο, που διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ από νωρίς το πρωί βρίσκεται εκεί ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος, Ηλίας Γεωργόπουλος.
Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 7.00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.
Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες και επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
- To NBA γλιστράει στον… λάθος δρόμο με τα νέα λαμπερά παρκέ του
- «HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Netflix: Αλλάζει το τοπίο στην ψυχαγωγία – Τι σημαίνει η εξαγορά της Warner
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442