Κάθε άλλο παρά ανυποψίαστος περαστικός απαθανατίζει με το κινητό του κάπου στη Γαλλία αυτό που αποτελεί την πρώτη απόδειξη μιας cabrio προσθήκης στην γκάμα του DS3 η οποία και θα υιοθετήσει μια υφασμάτινη τύπου targa οροφή.
Ακολουθώντας τα χνάρια της κατηγορίας του το DS3 ετοιμάζεται να αποχωριστεί το ψυχρό μέταλλο της οροφής του αντικαθιστώντας το με μια υφασμάτινη τύπου Targa οροφή.
Αν και η γαλλική φίρμα δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει επισήμως τους νέους ανοιχτούς ορίζοντες για το lifestyle supermini της, οι εικόνες από το κινητό κάποιου υποψιασμένου περαστικού, αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για τη νέα προσθήκη στην γκάμα του DS3.
Όπως προκύπτει από αυτήν την πρώτη εικόνα και τα καμουφλαρισμένα τμήματά του, το γαλλικό μοντέλο υιοθετεί μια προσέγγιση ανάλογη του Fiat 500C για την ανοιχτή εκδοχή του.
Έτσι, οι αλλαγές, που έχουν πραγματοποιηθεί για τις ανάγκες της νέας, τύπου targa οροφής εντοπίζονται στην τρίτη κολώνα και στο πίσω ανώτερο τμήμα, αφήνοντας ανέπαφες τις υπόλοιπες γυάλινες και μη, επιφάνειες του γαλλικού μοντέλου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που προκύπτουν από τα DS3 Cabrio που συνελήφθησαν κατά την μεταφορά τους, προφανώς προς κάποιο πεδίο δοκιμών, οι ζάντες αλουμινίου σε συνδυασμό με τη διπλή εξάτμιση μάλλον υποδηλώνουν ότι πρόκειται για την ισχυρότερη έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 156 ίππους.