Συνεργασία Σαμαρά με τον Φιλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Συνεργασία με τον Φιλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Στ.Αλεξάντερ θα έχει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Φιλανδός υπουργός έχει το τελευταίο διάστημα τοποθετηθεί ανοικτά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνη» την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα περί παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και παράλληλα έξοδο από το Μνημόνιο. Ακόμη, έχει επικρίνει την αδυναμία της χώρας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας.
Συνεργασία με τον Φιλανδό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Στ.Αλεξάντερ θα έχει σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Φιλανδός υπουργός έχει το τελευταίο διάστημα τοποθετηθεί ανοικτά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει «ανεύθυνη» την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα περί παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και παράλληλα έξοδο από το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως «είναι μια απίθανη εξίσωση και με αυτή την έννοια είναι μια ανεύθυνη δήλωση», ενώ είχε προειδοποιήσει ότι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας έχει παράλληλα εκφράσει επανειλημμένα την αγανάκτησή του όσον αφορά την αδυναμία της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442