Να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Μεξικό σκέφτεται ο Λόπες Ομπραδόρ
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο Μεξικανός υποψήφιος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ολοκληρωθούν η καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και η έρευνα αναφορικά με τις παρατυπίες που έχει καταγγείλει. Ο Ομπραδόρ ήρθε δεύτερος στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Νικητής αναδείχθηκε ο ηγέτης του κεντρώου Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ο Μεξικανός υποψήφιος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ολοκληρωθούν η καταμέτρηση των ψήφων, αλλά και η έρευνα αναφορικά με τις παρατυπίες που έχει καταγγείλει.
Ο Ομπραδόρ ήρθε δεύτερος στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Νικητής αναδείχθηκε ο ηγέτης του κεντρώου Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) Ενρίκε Πένια Νιέτο. Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, ο Πένια Νιέτο αποσπά ποσοστό 38,05% και ο Ομπραδόρ 31,7%.
Στις προεδρικές εκλογές του 2006 ο Ομπραδόρ είχε αναμετρηθεί με τον Φελίπε Καλντερόν. Ο Καλντερόν κέρδισε τελικά με λιγότερο από 1% και η νίκη αυτή αμφισβητήθηκε έντονα.
Ακολούθησε μπαράζ ενστάσεων, προσφυγών και διαδηλώσεων με επικεφαλής τον Ομπραδόρ, αλλά τελικά η νίκη του Καλντερόν σφραγίστηκε στα δικαστήρια.
Η νίκη του Ενρίκε Πένια Νιέτο, την Κυριακή, επανέφερε στην εξουσία έπειτα από 12 χρόνια το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI).
Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα κυβερνήσει «με όλους και για όλους», λέγοντας ότι θα τιμήσει τη δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε στο PRI με έναν «νέο τρόπο διακυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442