Άνοδος 0,49% για το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη μετά και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εξέλιξη ωστόσο που είχε προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι οι ανοδικοί ρυθμοί την Τετάρτη ήταν σαφώς πιο ήπιοι, με τους επενδυτές να σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων ημερών, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 603,04 μονάδες με άνοδο 0,49%, παρά το ότι ενδοσυνεδριακά έφθασε να σημειώνει κέρδη έως και 3,2%.
Κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη μετά και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εξέλιξη ωστόσο που είχε προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι οι ανοδικοί ρυθμοί την Τετάρτη ήταν σαφώς πιο ήπιοι, με τους επενδυτές να σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων ημερών, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Ενδεικτικό είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες της τάξης του 10%, μετά από άνοδο περίπου 60% τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις.
«Οι επενδυτές, ως συνήθως, αγόρασαν στη φήμη και πούλησαν στο γεγονός», είπε στο Reuters διαπραγματευτής.
Ωστόσο, αντιστάθμισμα στις πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές αποτέλεσε η άνοδος των μετοχών του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της Coca Cola 3E.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 603,04 μονάδες με άνοδο 0,49%, παρά το ότι ενδοσυνεδριακά έφθασε να σημειώνει κέρδη έως και 3,2%.
Συγκεκριμένα, ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 619,26 μονάδες, όταν κατέγραφε κέρδη έως και 3,20% και κατώτερη τιμή στις 594,24 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 0,97%.
Στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις τα κέρδη έφτασαν συνολικά το 23,23%.
Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται τώρα στη σύνθεση της κυβέρνησης και ειδικότερα στη σύνθεση του νέου οικονομικού επιτελείου. «Οι επενδυτές θα παραμείνουν σε αναμονή των εξελίξεων, δηλώσεων και αποφάσεων πριν προχωρήσουν σε όποιες τοποθετήσεις», επισήμανε στο Reuters διαπραγματευτής.
Την Τετάρτη, η αξία των συναλλαγών ήταν 83,117 εκατομμύρια ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,78%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+10,05%), των Τηλεπικοινωνιών (+10,05%), των Προσωπικών Προϊόντων (+5,13%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-10,09%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,89%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Μυτιληναίος (+12,00%), του ΟΤΕ (+10,05%), του ΟΠΑΠ (+3,79%) των ΕΛΠΕ (+3,40%), της ΜΕΤΚΑ (+3,08%) και της Coca Cola 3E (+3,04%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-13,41%), της Alpha Bank (-11,97%), της Πειραιώς (-11,81%) και της Εθνικής (-10,63%).
Από τις μετοχές 63 είχαν αύξηση, 73 κατέγραψαν πτώση και 24 έμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fourlis +29,77%, Σιδενόρ +13,06%, Επίλεκτος +12,84% και Μυτιληναίος +12,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σέλμαν (κο) -20,00%, Περσεύς -19,83%, ΑΕΓΕΚ (κο) -17,80% και Βιοτέρ -18,57%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442