Πιστή στις υποσχέσεις της, η Volvo αποκάλυψε την ισχυρότερη εκδοχή του S60 με την μορφή ενός concept car το οποίο φέρει την υπογραφή του εσωτερικού βελτιωτικού της οίκου, Polestar.

Αν και ορίζεται ως concept, το Volvo S60 Polestar βρίσκεται ουσιαστικά μισό βήμα μακριά από την παραγωγή και την τελική έκδοση του αυτοκινήτου που θα βρεθεί απέναντι σε προτάσεις όπως η BMW M3 και η Mercedes-Benz C 63 AMG.

Αξιοποιώντας μια αναβαθμισμένη εκδοχή του “inline-six” υπερτροφοδοτούμενου T6 βενζινοκινητήρα της σουηδικής φίρμας το S60 Polestar αποδίδει 515 ίππους και 575 Nm ροπής. Τη μετάδοση της θηριώδους ισχύος αναλαμβάνει ένα επίσης αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με πιο κοντές σχέσεις σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Haldex 4ης γενιάς που διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις του σουηδικού sedan μεταφράζονται, πολύ απλά, σε χρόνο επιτάχυνσης 3,9 δευτερόλεπτων για τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα, και σε τελική ταχύτητα που σύμφωνα με τη Volvo ξεπερνά 300 χλμ./ώρα.

Προκειμένου, να αντεπεξέλθει στη νέα ισχύ του το Volvo S60 Polestar διαθέτει ενισχυμένα φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo και αεριζόμενους δίσκους μπροστά και ενισχυμένα δισκόφρενα με την υπογραφή της Polestar, στους πίσω τροχούς.

Αναβαθμισμένο, όπως είναι αναμενόμενο είναι και το πλαίσιο του Volvo S60 Polestar, το οποίο έχει αυξήσει το μήκος των μετατροχίων του κατά 2,0 εκατοστά μπροστά και 4,0 εκατοστά πίσω για περισσότερη σταθερότητα.

Αντιθέτως, αλλά για τους ίδιους λόγους, μειωμένη είναι η απόσταση από το έδαφος κατά τρία εκατοστά, χάρη στην εντελώς νέα, sport ανάρτηση που στο βιογραφικό της περιλαμβάνει και αμορτισέρ Ohlins.

Την επιπλέον ισχύ υπογραμμίζουν αισθητικά, ο νέος και ενδεικτικός του προσανατολισμού της έκδοσης, μπροστινός προφυλακτήρας, ενώ ο πίσω έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες φιλοξενίας του νέου συστήματος εξαγωγής Ferrita 3,5 ιντσών.
Παράλληλα, προς όφελος της καλύτερης αεροδυναμικής του αμαξώματος που έχει αυξήσει τις διαστάσεις του κατά δύο εκατοστά σε πλάτος, έχει προστεθεί ένα ανθρακονημάτινο spoiler πίσω.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα με την υπογραφή της Polestar τα οποία προσφέρουν καλύτερη στήριξη ενώ η παρουσία του δέρματος Alcantara τόσο στα καθίσματα όσο και στον επιλογέα ταχυτήτων και το τιμόνι είναι μια επιλογή, που αν και λίγο παράξενη, μηδενίζει σχεδόν την πιθανότητα να… γλιστρήσει το χέρι σας. Στην ίδια sport κατεύθυνση, εντάσσεται και το ταμπλό που τοποθετείται ελαφρώς χαμηλότερα για καλύτερη εργονομία.

auto.in.gr