Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας ζητεί η ευρωβουλευτής Μ.Κοππά
Έκκληση να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να θεωρεί παρέμβαση στο εσωτερικό κυρίαρχης χώρας απεύθυνε η Μαριλένα Κοππά, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έκκληση να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να θεωρεί παρέμβαση στο εσωτερικό κυρίαρχης χώρας απεύθυνε η Μαριλένα Κοππά, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Όπως είπε, «η Ελλάδα χρειάζεται μια ενιαία φωνή στήριξης και όχι υποδείξεις και απειλές” τόνισε.
Οι κ. Κοππά χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «τις πιο κρίσιμες μεταπολεμικά».
Αναλυτικά η κ. Κοππά επισημαίνει: «Σε ένα τόσο κρίσιμο πλαίσιο , όπου τα διλήμματα τίθενται με δραματικό τρόπο, οι παρεμβάσεις από το εξωτερικό λειτουργούν αρνητικά πυροδοτώντας αντιδράσεις ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να ακούσουν. Πρόσφατο παράδειγμα, η πρόταση της κ. Μέρκελ προς την ελληνική πολιτική ηγεσία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ‘ναι ή όχι στο ευρώ’ την ίδια μέρα με τις εκλογές. Η άποψη αυτή είναι εκτός τόπου και χρόνου: γιατί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει δημοψήφισμα, γιατί δεν υπάρχει Βουλή που μπορεί να το αποφασίσει, μια και έχει διαλυθεί εν όψει των εκλογών. Γιατί πουθενά δεν γίνονται δημοψηφίσματα επειδή το απαιτούν κάποιοι εταίροι. Γιατί όταν προτάθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάποιους μήνες πριν- και με πιο συγκεκριμένο ερώτημα- αντιμετώπισε αρνητικές αντιδράσεις, με πρώτη την αντίδραση της κ. Μέρκελ».
«Καλούμε την Επιτροπή και το Συμβούλιο να απέχουν από κάθε ενέργεια που δίνει την εικόνα παρέμβασης στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ενιαία φωνή στήριξης και όχι υποδείξεις και απειλές» κατέληξε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442