Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Άνοιγμα» Τσίπρα στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

«Άνοιγμα» Τσίπρα στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού δυνάμεων της Αριστεράς «που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Λέσβο. Κάλεσε αμφότερους τους ψηφοφόρους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με την Αριστερά» -ο μεν Αντώνης Σαμαράς οδήγησε με τις «πολιτικές κωλοτούμπες» στην ψήφιση του Μνημονίου, ενώ το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εγκατέλειψε τους ψηφοφόρους του και ουδεμία σχέση έχει με τη δημοκρατική παράταξη της δεκαετίας του '80.

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού δυνάμεων της Αριστεράς «που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους» επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Λέσβο, καλώντας αμφότερους τους μέχρι τώρα ψηφοφόρους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές καθώς πλέον «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με την Αριστερά».

Οι μεν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας γιατί «ο συντηρητικός λόγος του Σαμαρά δεν δίνει καμιά απάντηση στα προβλήματα, αλλά και γιατί οι πολιτικές του κωλοτούμπες οδήγησαν στην ψήφιση και την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου και στα όσα αυτό επέφερε στο λαό».

Οι δε του ΠΑΣΟΚ, επειδή «το κόμμα Βενιζέλου τους εγκατέλειψε και καμιά σχέση δεν έχει πια με τη δημοκρατική παράταξη της δεκαετίας του 1980, το κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων, που μετατράπηκε σε κόμμα της διεθνούς διαπλοκής και τοκογλυφίας».

Από την πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος είναι μια νέα μεταπολίτευση, στηριγμένη όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη ενός συνασπισμού εξουσίας που θα αναστείλει τις πληρωμές στους πιστωτές τοκογλύφους, που θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ έναντι των δανείων έως ότου ξανασταθεί στα πόδια της η οικονομία της χώρας, που θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024