Εγκρίθηκε η πώληση της θυγατρικής της Eurobank στην Πολωνία
Η πολωνική ρυθμιστική αρχή KNF ενέκρινε την πώληση του 70% της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen από την Eurobank. Η αυστριακή τράπεζα θα συγχωνεύσει την Polbank με την πολωνική θυγατρική της, ενώ με βάση τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό 13% στη νέα τράπεζα, με option πώλησης στην αυστριακή εταιρία. Από την πώληση της 70% η ελληνική τράπεζα θα βάλει στο ταμείο της περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Η πολωνική ρυθμιστική αρχή KNF ενέκρινε την πώληση του 70% της Polbank στην αυστριακή Raiffeisen από την Eurobank.
Η αυστριακή τράπεζα θα συγχωνεύσει την Polbank με την πολωνική θυγατρική της, ενώ με βάση τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στις 3 Φεβρουαρίου, η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό 13% στη νέα τράπεζα, με option πώλησης στην αυστριακή εταιρία.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Από την πώληση του 70%, η Eurobank θα βάλει στα ταμεία της περίπου 500 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας ισόποσα τα εποπτικά της κεφάλαια.
Συνολικά, από την πώληση των θυγατρικών της σε Τουρκία και Πολωνία και τα ομολογιακά δάνεια που έχει κάνει, η Eurobank υπολογίζεται ότι θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της κατά περίπου 1 δισ. ευρώ και τη ρευστότητά της κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442