Νέα ρύθμιση για τα «τακτοποιημένα» πατάρια και σοφίτες θα υπάρξει στο νέο φορολογικό
Στο νέο φορολογικό θα επανακατατεθεί άλλη ρύθμιση μετά την απόσυρση και τυπικά της διάταξης που καθιστούσε τεκμήριο διαβίωσης την ύπαρξη παταριών και σοφιτών που τακτοποιήθηκαν, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου την Επιτροπή Οικονομικών. «Την αποσύρουμε» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτοί που αυθαιρέτησαν. «Υπάρχει χρονική μετάθεση διά της οποίας σταματά η παραφιλολογία και η κακοπιστία» είπε.
Στο νέο φορολογικό θα επανακατατεθεί άλλη ρύθμιση μετά την απόσυρση και τυπικά της διάταξης που καθιστούσε τεκμήριο διαβίωσης την ύπαρξη παταριών και σοφιτών που τακτοποιήθηκαν, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου την Επιτροπή Οικονομικών.
«Την αποσύρουμε» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτοί που αυθαιρέτησαν.
«Υπάρχει χρονική μετάθεση διά της οποίας σταματά η παραφιλολογία και η κακοπιστία» είπε.
Αναφορικά με την αποχώρηση της ΝΔ από τον διάλογο για το νέο φορολογικό ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» και απέδωσε δίκιο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την κριτική της ότι η ρύθμιση δεν είχε γίνει γνωστή στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Καλή η συμφωνία με τη Siemens
Σχετικά με το θέμα της συμφωνίας με την Siemens ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι η καλύτερη συμφωνία σε σχέση με αυτές που έχουν γίνει σε άλλες χώρες.
«Η εταιρεία δεσμεύεται για συγκεκριμένο ύψος επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα για λιμνάζοντα έργα και αναλαμβάνει δέσμευση για περαιτέρω επένδυση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων» εξήγησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
- Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Η πιο «εκρηκτική» Ανάσταση στην Ελλάδα
- Ντέρμπι Μακάμπι – Χάποελ στη Euroleague με ενδιαφέρον και για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442