Επίθεση κατά της «σταλινικής και μηδενιστικής» Αριστεράς από τον πρόεδρο του ΣΕΒ
Επίθεση στα κόμματα εθνικής ανευθυνότητας της «σταλινικής και μηδενιστικής», όπως είπε, Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Σχετικά με τα όσα ακούγονται για νέες περικοπές στους μισθούς είπε: «Δεν μπορώ να δεσμευθώ για λογαριασμό όλων των επιχειρήσεων, αλλά στοιχηματίζω ότι καμία απο τις οργανωμένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κάνει την αυτόματη μείωση 22% στους μισθούς.»
Επίθεση στα κόμματα εθνικής ανευθυνότητας της «σταλινικής και μηδενιστικής», όπως είπε, Αριστεράς εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Τόνισε ότι δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές στα εισοδήματα και πιθανώς θα είχαν αποφευχθεί αρκετές από αυτές που προηγήθηκαν, αν είχαν εφαρμοστεί οι μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το μνημόνιο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2012 θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για αντιστροφή του επενδυτικού κλίματος.
Ο κ. Δασκαλόπουλος είπε ότι η «σταλινική και μηδενιστική Αριστερά» μηδενίζει εκ του ασφαλούς την κατάσταση επειδή γνωρίζει ότι δεν θα κληθεί να κυβερνήσει και γι αυτό η πολιτική της είναι η άρνηση.
Απηύθυνε ωστόσο κατηγορίες συνολικά στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι αντιμετώπισε με τα ψέματα την κρίση, οι πολιτικοί ταγοί μετακύλισαν τις ευθύνες τους στο λαό επιβάλλοντάς του πολλές άδικες τιμωρίες και ανώφελες θυσίες, τον έκαναν φτωχότερο χωρίς να του δώσουν προοπτική.
Μίλησε επίσης για δύο χρόνια που σπαταλήθηκαν επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές τόνισε:
«Σε αυτή την κάλπη θα αντιπαραταχθούν ουσιαστικά δύο παρατάξεις: απο τη μία εκείνοι που αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα χρεοκοπημένο μοντέλο υπερασπιζόμενοι τα δικά τους παρασιτικά συμφέροντα σε βάρος του λαού και από την άλλη όσοι θέλουν ειλικρινά την επίμοχθη αλλαγή μέσα από μεταρρυθμίσεις, την εθνική πρόοδο μέσα στην ευρωπαϊκή κοίτη. Οι κερδοσκόποι του λαϊκού θυμικού, οι σπεκουλαδόροι του χάους και της αναρχίας, η οποσθοδρομική κομπανία της εθνικής υποτίμησης και της δραχμής θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα στη μάχη αυτή.»
Ο κ. Δασκαλόπουλος τάχθηκε επίσης κατά της συγκρότησης κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι αν δεν κάνουμε τις αλλαγές που θα κάνουν την οικονομία υγιή προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τότε βεβαίως μπορεί να καταλήξουμε πάλι σε συζητήσεις για το τι πρέπει να κοπεί.
«Στο χέρι μας, είπε, είναι να το αποφύγουμε. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για λογαριασμό όλων των επιχειρήσεων αλλά στοιχηματίζω ότι καμία απο τις οργανωμένες επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κάνει την αυτόματη μείωση 22% στους μισθούς.»
Ο κ. Δασκαλόπουλος προσδιόρισε ως βασικό παράγοντα για την υλοποίηση επενδύσεων την άρση της αβεβαιότητας.
«Είμαστε, είπε, δύο χρόνια στο ερώτημα αν είμαστε μέσα η όχι στην ΕΕ και τι νόμισμα έχουμε. Υπό τις συνθήκες αυτές κανείς δεν μπορεί να επενδύσει. Το PSI ήταν ένα σημαντικό βήμα για την άρση αυτής της αβεβαιότητας» τόνισε και κάλεσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να σταματήσουν να συντηρούν αυτή την αβεβαιότητα απειλώντας την Ελλάδα με τιμωρία και έξοδο.
Πρόεβλεψε εξάλλου ότι αν αποκατασταθεί παράλληλα η ρευστότητα στην αγορά και προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, προϋποθέσεις που μπορούν με εκπληρωθούν το 2012, οι επενδύσεις θα ξεκινήσουν και μπορεί να υπάρξει «ξεπέταγμα», όπως είπε, της οικονομίας νωρίτερα απο το αναμενόμενο.
«Η Ευρώπη μπορεί να μας έβαλε δύσκολα, άλλα το 2010 ήμασταν νεκροί και μας έδωσε το φιλί της ζωής. Τώρα που έβαλε τάξη στα δημοσιονομικά, τιμώρησε το απολωλός πρόβατο και υποχρέωσε τους ιδιώτες να υποστούν ζημιές θα δώσει βάρος στην ανάπτυξη. Τα δύσκολα ωστόσο είναι μπροστά μας, καλούμαστε να κάνουμε ένα ηράκλειο έργο αλλαγής αλλά η τήρηση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων είναι προϋπόθεση για να μην καταστραφούμε.»
Αναφορά στην ΠΝΟ και η απάντηση του ΚΚΕ
Αναφερόμενος στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ ο κ. Δασκαλόπουλος είπε απαιτεί καινούρια προνόμια, θέλει να διατηρήσει όλα εκείνα που έχει, την ώρα που όλη η κοινωνία υφίσταται θυσίες.
«Είναι μία πρόκληση ουσιαστικά για όλους τους εργαζόμενους και για όλες τις οικογένειες που βλέπουν να χάνουν εισοδήματα και τις δουλείες τους» κατέληξε.
Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με τη θρασύτητα που χαρακτηρίζει την τάξη των αστών, βαφτίζει προνόμια των εργαζομένων το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στα καράβια και στις επιχειρήσεις. Χαρακτηρίζει πρόκληση τους αγώνες των ναυτεργατών έναντι στην άγρια εκμετάλλευσή τους από τους εφοπλιστές και έχει το θράσος να μιλά για την κοινωνία που υποφέρει. Μόνο που στην κοινωνία που υποφέρει δεν είναι οι εφοπλιστές και συνολικά η τάξη που εκπροσωπεί. Η κοινωνία υποφέρει γιατί αυτός και η τάξη του είναι οι σφετεριστές του πλούτου που παράγουν όλοι οι υπόλοιποι.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες
- Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs
- «Διαίρει και βασίλευε» – Ο Πούτιν, η Ευρώπη και το «δόγμα Τραμπ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442