Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, προς μερικό ανασχηματισμό η κυβέρνηση
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας. Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαφωνίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, προ μερικών ημερών, υπέβαλε την παραίτησή του «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας». Ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε, επίσης, ότι τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Δημ.Χριστόφια για μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας. Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαφωνίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, προ μερικών ημερών, υπέβαλε την παραίτησή του «αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας».
«Ο υπουργός Οικονομικών, προ μερικών ημερών, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν φυσικό, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών επέμενε στην παραίτησή του και τελικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκανε αποδεκτή» αναφέρει στην γραπτή δήλωσή του ο Στ.Στεφάνου.
Ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε, επίσης, ότι τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Δημ.Χριστόφια για μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Από το κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να αποχωρήσει η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και στη θέση της αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τον κ. Καζαμία θα διαδεχθεί ο Βάσος Σιαρλής, στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442