Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέες δεσμεύσεις από την Πολιτεία για τη «μαύρη τρύπα» στο Κέντρο της Αθήνας

Νέες δεσμεύσεις από την Πολιτεία για τη «μαύρη τρύπα» στο Κέντρο της Αθήνας

Το στόχο τους να δουλέψουν από κοινού για να κλείσει η «μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας», εξέφρασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, και ο δήμαρχος Γ.Καμίνης, σε συνάντηση που είχαν με θέμα τις συνθήκες ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το στόχο τους να δουλέψουν από κοινού για να κλείσει η «μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας», εξέφρασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, και ο δήμαρχος Γ.Καμίνης, σε συνάντηση που είχαν με θέμα τις συνθήκες ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την εικόνα στο κέντρο της πόλης ως δυσφημηστική, προσθέτοντας ότι είναι κρίμα μια τόσο πλούσια πολιτισμικά πόλη να υποβαθμίζεται με αυτό τον τρόπο.

Αναφερόμενος στις παραβατικές συμπεριφορές στο κέντρο, όπως η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και η παράνομη μετανάστευση, τόνισε ότι η ασφάλεια είναι το βασικό αγαθό για κάθε άνθρωπο που ζει και κινείται στην πόλη και διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα απαλειφθούν οριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να αποδοθεί και πάλι στους πολίτες της και να εξαφανισθούν παραβατικές συμπεριφορές, όπως η πορνεία και το δουλεμπόριο. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να ορθοποδήσει η Ελλάδα αν δεν ορθοποδήσει η Αθήνα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί δέσμη μέτρων στις επόμενες ημέρες για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του περιεχομένου των διατάξεων.

Ο δήμαρχος προσέθεσε ότι υπογράφεται πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την καταβολή των αποζημιώσεων σε καταστηματάρχες των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν ζημίες από τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η πόλη θέλει χρόνο για να συνέλθει, «όπως ένας ασθενής μετά από μακροχρόνια ασθένεια».

Ταυτόχρονα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ετοιμάζεται διάταξη που θα νομιμοποιήσει την επιτόπια καταστροφή προϊόντων που διατίθενται για παρεμπόριο και τα οποία έχουν εντοπισθεί μέσα σε μεγάλες αποθήκες σε διάφορα σημεία στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας, στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι θα πρέπει να μεταφέρονται σε χώρους όπου θα τηρούνται οι στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο