Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και πάλι ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ

Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και πάλι ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ

Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των αγοράς τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ διατηρεί για τρίτο χρόνο την πρωτοκαθεδρία του στον κατάλογο του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται στα 69 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η περιουσία του τρίτου, του Γουόρεν Μπάφετ, υπολογίστηκε στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τρεις οι Έλληνες στη λίστα.

Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των αγοράς τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ διατηρεί για τρίτο χρόνο την πρωτοκαθεδρία του στον κατάλογο του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με περιουσία που εκτιμάται στα 69 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

Ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η περιουσία του τρίτου, του Γουόρεν Μπάφετ, υπολογίστηκε στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας:

  • ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό της LVHM (41 δισ.),
  • ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγα των Ζαρα (37,5 δισ.),
  • ο Αμερικανός Λάρι Έλισον της εταιρείας πληροφορικής Oracle (36 δισ.)
  • ο Βραζιλιάνος Άικε Μπατίστα που έχει ορυχεία (30 δισ.),
  • ο Σουδός Στέφαν Πέρσον των καταστημάτων ρούχων H&M (26 δισ.),
  • ο Λι Κασίνγκ από το Χονγκ Κονγκ (25,5 δισ.) και
  • δέκατος με 25 δισ. δολάρια ο Γερμανός Καρλ Αλμπρεχτ των Aldi.

Τρεις Έλληνες είναι στη λίστα:

  • ο Αριστοτέλης Μυστακίδης της Glencore με περιουσία 2,8 δισεκατομμυρίων στη θέση 418,
  • ο Σπύρος Λάτσης στην 464η με 2,6 δισ. και
  • ο Φίλιππος Νιάρχος με 2,5 δισ. στη 494η θέση.

Στο τομέα της τεχνολογίας, στην 24η θέση είναι οι ιδρυτές του Google (Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ), 26ος ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και 35ος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook.

Στον κατάλογο του ίδιου περιοδικού υπάρχουν 425 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι στο ίδιο κράτος.

Αμέσως μετά κατατάσσεται η Κίνα, με 95 δισεκατομμυριούχους.

Ανά πρωτεύουσα προηγείται η Μόσχα όπου ζουν 78 δισεκατομμυριούχοι, έναντι 58 στη Νέα Υόρκη και 39 στο Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο