Ένα δυναμικό τρίο σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής, 1 & 2 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Το Τρίο ΙΑΜΑ, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ελληνικά σύνολα σύγχρονης μουσικής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μια επιλογή από συνθέσεις του ρεπερτορίου του, 1η και 2 Μαρτίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης […]
Ένα δυναμικό τρίο σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής, 1 & 2 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Το Τρίο ΙΑΜΑ, ένα από τα πιο πρωτοποριακά ελληνικά σύνολα σύγχρονης μουσικής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζοντας μια επιλογή από συνθέσεις του ρεπερτορίου του, 1η και 2 Μαρτίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Στο πρόγραμμα θα ακουστούν οι συνθέσεις May του Γερμανο-Ισλανδού Steingrimur Rohloff, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Bernd-Alois Zimmermann, Brahms im Spiegelkabinett [Ο Μπραμς στο δωμάτιο με τους καθρέπτες] του Αργεντινού Carlos Stella, γνωστού για το ετερογενές μουσικό υλικό που χρησιμοποιεί στις συνθέσεις του, Cendres της Kaija Saariaho, καθώς και οι ελληνικές συνθέσεις In the Vestige of the Present [Στα ίχνη του παρόντος] του Δημήτρη Παπαγεωργίου, Helix του Αντώνη Ανισέγκου και Vox Oblique του Δημήτρη Οικονόμου.
Το τρίο ΙΑΜΑ δημιουργήθηκε το 2004 και αποτελείται από τα τρία αδέρφια, Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), Μαρία Ανισέγκου (τσέλο) και Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο). Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει στην πλειονότητά τους συνθέσεις που έχουν γραφτεί ειδικά για το τρίο, σε πολλές περιπτώσεις από νέους Έλληνες συνθέτες, κάτι που καθιστά το τρίο σημαντικό όχημα για τη σύγχρονη μουσική στη χώρα μας.
Το Τρίο ΙΑΜΑ έχει εμφανιστεί επίσης στην Κύπρο, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους CD, με τίτλο “Present Perfect”, το οποίο περιέχει επτά έργα Ελλήνων συνθετών.
Πρόγραμμα Δημήτρης Παπαγεωργίου In the Vestige of the Present Kaija Saariaho Cendres Αντώνης Ανισέγκος Helix Διάλειμμα Steingrimur Rohloff May Carlos Stella Brahms im Spiegelkabinett Δημήτρης Οικονόμου Vox Oblique
Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.
Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. Πάρκινγκ στη Στέγη Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης (είσοδος από την οδό Λεοντίου) Μόνο 5 € / 3 ώρες Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00 Τηλ.: 2130.023.192