Ομιλία στο Βουλή θα εκφωνήσει ο Μάρτιν Σουλτς στις 28 Φεβρουαρίου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία προς τους Έλληνες βουλευτές στις 28 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα της Γερουσίας. Σχετική πρόσκληση στον κ. Σουλτς είχε απευθύνει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο προερχόμενος από την πτέρυγα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς έχει ασκήσει κριτική στις ηγεσίες των κρατών-μελών της ΕΕ γιατί «οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία προς τους Έλληνες βουλευτές στις 28 Φεβρουαρίου.
Σχετική πρόσκληση στον κ. Σουλτς είχε απευθύνει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας στις 19:00 της 28ης Φεβρουαρίου.
Ο προερχόμενος από την πτέρυγα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σουλτς έχει ασκήσει κριτική στις ηγεσίες των κρατών-μελών της ΕΕ γιατί «οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση».
Σε συνέντευξη του τη Δευτέρα στη «Rheinische Post» επισήμανε ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία είναι βεβαίως απαραίτητη, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι επενδύσεις που θα δώσουν στον πληθυσμό μια πραγματική προοπτική για το μέλλον».
Ανέφερε ενδεικτικά επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την επέκταση δρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών ενώ προειδοποίησε ότι «διαφορετικά και αυτά τα χρήματα θα εξατμιστούν όπως τα προηγούμενα πακέτα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442